Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam forumowiczów

przed wymiana listw przyszybowych wnętrze okien wyglądało tak :

20170601_102555ad2.jpg

natomiast tak wyglądają okna po naprawie serwisowej :

IMG_20170924_234043ad2.jpgIMG_20170924_233413ad2.jpgIMG_20170924_235446ad2.jpg

wymiana listw miała na celu uszczelnienie okna od strony zewnętrznej , gdzie przez uszczelkę dostawała się woda do wewnątrz okna.(widoczne na 1 zdjeciu)

Wycieki uszczelniacza maja od 2do 5 mm nawet, w niektórych miejscach widoczne zabrudzenia szyby od pękających bąbli uszczelniacza .czy to jest dopuszczalny wyciek i czy jest to naprawialne ?

Czy taka szyba spełnia jeszcze normę?proszę o poradę .

Zastanawiam się, czy te uszczelki rzeczywiście są szczelne - wymieniali je u Ciebie? W jaki sposób uzupełnili gaz (przeważnie argon) pomiędzy nimi? Wygląda to koszmarnie...

Kiedyś szyby miały takie "wentylki"jak opona - i można było dopompować gazu. Ale to nie ma żadnego związku z tym tematem.

Wygląda na to, że serwisant "wklejał" szybę? Czy tylko używał silikonu by to doszczelnić?

Zastanawiam się, czy te uszczelki rzeczywiście są szczelne - wymieniali je u Ciebie? W jaki sposób uzupełnili gaz (przeważnie argon) pomiędzy nimi? Wygląda to koszmarnie...

Tak wymieniali je u mnie w domu , od wewnętrznej strony okna , na większe (trochę szersze ) z grubszym uszczelnieniem,które i tak się nie mieściło , bo zostało ordynarnie podcięte w naroznikach , domyślam się ze listwy dopchnęły szyby do tej uszczelki zewnętrznej ,ale jednocześnie wycisnęły uszczelniacz do środka szyby.

Rzecz jasna zamierzam to reklamować , ale nie wiem czym się podeprzeć w zgłoszeniu , co te pakiety szybowe jeszcze sobą reprezentują.

Kiedyś szyby miały takie "wentylki"jak opona - i można było dopompować gazu. Ale to nie ma żadnego związku z tym tematem.

Wygląda na to, że serwisant "wklejał" szybę? Czy tylko używał silikonu by to doszczelnić?

Racja szyby są wklejane , dlatego z wiadomych względów wymienione zostały listwy przyszybowe te od środka , nie uszczelniali tego już niczym, po prostu to jest uszczelniacz, który się już nie zmieścił w profilu po zamontowaniu nowej listwy i wyszedł sobie tu gdzie miał najłatwiej , do szyby .

Edytowane przez Tomaszs131
A mi się wydaje ze "para wodna" w tym miejscu ma prawo występować i jest to naturalne zjawisko. Tak jak parowanie szyb od zewnątrz przy sprzyjających warunkach. Rzadko bo rzadko ale występuje. Po to są odwodnienia w oknie żeby usuwać tą wodę na zewnątrz. Mylę się ?
A mi się wydaje ze "para wodna" w tym miejscu ma prawo występować i jest to naturalne zjawisko. Tak jak parowanie szyb od zewnątrz przy sprzyjających warunkach. Rzadko bo rzadko ale występuje. Po to są odwodnienia w oknie żeby usuwać tą wodę na zewnątrz. Mylę się ?

To nie para wodna tylko woda po opadach deszczu przeciekająca przez uszczelkę przy zewnętrznej szybie , ale mniejsza z tym . chodzi mi o wycieki szczeliwa,

o rany przykre to dlatego mój mąż sam bedzie wstawiał okna do nowego domu

Jedna zaleta - wtedy nie będzie miał na kogo zwalać a własnymi zdjęciami wstyd tu błyskać;)

Sam = Vat 23% (a nie 8% jak przy usłudze). Ryzyko przejęcia wszelkich wad na siebie, bo w naszym branżowym doświadczeniu pewnie 90% zgłoszeń dotyczy właśnie montażu. Wybacz -ale trudno uwierzyć, że ktoś robiący wszystko sam zrobi to lepiej niż ludzie zajmujący się montażem na co dzień.

o rany przykre to dlatego mój mąż sam bedzie wstawiał okna do nowego domu

I dzięki temu uniknie problemów z uszczelkami?

PS.

Nabijasz sobie posty bezsensownymi komentarzami. Ciekawe kiedy zabłyśniesz reklamą...

I dzięki temu uniknie problemów z uszczelkami?

Bo oprócz samodzielnego montażu w garażowym zaciszu sam sobie te okna wyprodukuje włącznie z pakietami szybowymi żeby nie mieć problemów z uszczelkami :)