piotrbh96 27.09.2017 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2017 Witam, zabrałem się za malowanie starego parapetu z lastriko, zdecydowałem się na pomalowanie go farbą Beckers vagfarg matt( farba lateksowa do ścian i sufitów), jednak po trzykrotnym pomalowaniu obawiam się, że nie jest to najlepsze rozwiązanie pod okno, na którym często skrapla się woda( farba wydaje się dosyć porowata, niegładka i matowa). Wcześniej inny drewniany parapet malowałem farbą Colours ( emalia akrylowa, satynowa do drewna i metalu) i pokrycie dużo lepiejby mi odpowiadało. Moje pytanie brzmi czy tego typu farba będzie dobrze sprawowała się jako ostatnia warstwa na parapecie z lastriko, w internecie znalazłem jedynie informację, że farba akrylowa jest zbliżona do lateksowej.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts