pck 27.09.2017 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2017 Witajcie, firma MegaBud z Gdańska wykonała mi montaż stolarki okiennej. Na załączonych w wątku zdjęciach widać jakość wykonania taśm (jednej z wielu). Jako, że nie wydaje mi się aby to było zrealizowane profesjonalnie z chęcią usłyszę opinię niezależnych ekspertów. Szczególnie podejrzanej jakości wydaje mi się widoczna biała część taśmy przy samej ramie okiennej, czy takie wykonanie spełnia założenia jakie są stawiane przed taśmami illbruck? Pozdrawiam, Przemysław Ciesielski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 27.09.2017 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2017 Taśmy na ścianie zaciągnie klejem do styropianu to nie będą się odklejać. Jak tego nie zrobisz w przyszłości wszystkie się odkleją. Wygląda na to, że instalator niedokładnie odpylił i zagruntował ścianę przed przyklejeniem taśm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 27.09.2017 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2017 Czym te folie przyklejone są do muru ? Paskiem kleju butylowego ? klejem wyciskanym z tubki czy może samymi zszywkami ? Jeżeli samymi zszywkami to na pewno nie jest to dobrze zrobione. Natomiast jezeli po odgięciu folii widac ze jest szczelnie przyklejona do muru to jest prawdiłowo wykonane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pck 27.09.2017 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2017 Z tego co wiem to wyciskali jeszcze klej z tubki.A nie jest dziwne to łączenie taśmy z dolnym rogiem okna? Taśma nie powinna przylegać do okna na całej długości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 27.09.2017 23:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2017 Jeśli pasek kleju nie odkleil się od profile i trzyma choc 1 mm to nie jest zle.Biorąc pod uwagę fakt że dotyczy to folii zewnętrznej czyli paroprzepuszczalnej nie jest tragicznie choc nieestetycznie i tylko w tych kategoriach bym to zdjęcie rozpatrywał.Pasek kleju ma około 10mm szerokości a tu odklejonej widać jakby mniejWiększym problemem jest to że masz ok 3 miesięcy na zakręcie tasmy zewnętrznej zanim UV ja po prostu zeżreNa tym się skup czym predzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts