sezam 22.11.2006 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 właśnie jakie macie jeszcze rady? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daxima 22.11.2006 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 co się kryje pod tym stwierdzeniem 6. Jeżeli masz taką możliwość to zamów okna z okuciami z funkcją kontaktronów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sezam 22.11.2006 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 co się kryje pod tym stwierdzeniem 6. Jeżeli masz taką możliwość to zamów okna z okuciami z funkcją kontaktronów chodzi mi o pomysły przy budowie domu aby dom był funkcjonalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daxima 22.11.2006 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 co się kryje pod tym stwierdzeniem 6. Jeżeli masz taką możliwość to zamów okna z okuciami z funkcją kontaktronów chodzi mi o pomysły przy budowie domu aby dom był funkcjonalny Nie za bardzo wiem o co Ci chodzi w tej wypowiedzi Czytam rad bo jestem na etapie np kupna okien I pojęcie okucia z kontaktonami wprawiło mnie w osłupienie co to takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gołąb 16.02.2007 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Witam! Ciekawy wątek dla początkujących - proszę o wypowiedzi - pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Świerzak 17.02.2007 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2007 ... jak zamawiacie beton... na cokolwiek .. płyta fundament itp.. zawsze zamawiajcie tak zeby umówic gruszke na rano... bo zawsze potem sa opóźnione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalz 17.02.2007 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2007 co się kryje pod tym stwierdzeniem 6. Jeżeli masz taką możliwość to zamów okna z okuciami z funkcją kontaktronów chodzi mi o pomysły przy budowie domu aby dom był funkcjonalny Nie za bardzo wiem o co Ci chodzi w tej wypowiedzi Czytam rad bo jestem na etapie np kupna okien I pojęcie okucia z kontaktonami wprawiło mnie w osłupienie co to takiego? W uproszczeniu takie "cuś" co powie systemowi alarmowemu że okno zostało otworzone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalryba 06.01.2009 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Bardzo ciekawy watek prosze o wiecej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkan 06.01.2009 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Mam ogrzewanie na paliwo stało - piec z podajnikiem stoi w kotłowni w piwnicy. Czasem trzeba go czyścić. Dlatego zaplanowałam w kotłowni zlew, żeby z brudnymi rękami nie biegać z piwnicy do eleganckiej łazienki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr_rt8 06.01.2009 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 jak robicie przyłącze energetyczne ziemią to dodajcie jeszcze jeden peszel z pilotem tak aby moc w przyszłości zasilanie do bramy czy domofon bez problemu zrobić kolega tak zrobił ł i wydał mi się bardzo fajny pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hans Kloss 07.01.2009 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 Ja radzę od razu przewidzieć i wrzucić do ziemi kable do bramy, domofonu, czy oświetlenia. Ale to chyba niekoniecznie przy przyłaczu enedgetycznym, chyba, ze za jednym razem jakaś ekipa może to wykonać bo tak sprawniej i taniej. Na pewno warto pomyśleć szczególnie tam, gdzie potem będezie kostka. Ja mam rurociagi z rur kanalizacyjnych pod kostką. Jest szansa, że jak coś padnie, lub będę musiał dołozyć, to nie będę kopał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 15.01.2009 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 W poprzednim domu miałem garaż (wcześniej była tam też i kotłownia) połączony bezpośrednimi drzwiami z częścią mieszkalną.ODRADZAMTeraz buduję dom gdzie garaż i kotłownia (z piecem na paliwo stałe) mają jedyne wejścia z zewnątrz.Z garażu zawsze zalatuje benzyną, olejami itp (oprócz samochodu każdy tam trzymać będzie różne płyny mniej lub bardziej śmierdzące). A i tak z doświadczenia wiem że łatwiej się pakuje samochód po wyprowadzeniu z garażu.Czy muszę tłumaczyć dlaczego kotłownia z piecem na paliwo stałe nie powinna mieć połączenia z czystym, pachnącym domem?? Kto miał do czynienia z taką kotłownią wie to doskonale. Współczesne piece z podajnikami zazwyczaj nie wymagają więcej niż dwóch wizyt na tydzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinderch 28.09.2017 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2017 Hej, hej, Jesteśmy chwilę przed rozpoczęciem budowy. Czytam sporo forum, żeby się jak najwięcej dowiedzieć. Jest masa przydatnych tematów ale zobaczyć wszystkie to chyba niemożliwe. Jeżeli już jest taki temat to poproszę link i można zamknąć. W tym temacie nie chodzi mi to, że trzeba załatwić coś w urzędzie, dogadać się z ekipą itd. Mam na myśli rzeczy o których warto pomyśleć, bo może ich brakować lub trzeba będzie kuć czy coś zmieniać a można to zrobić łatwiej. Mieszkając w domu rodziców przychodzą mi na myśl takie rzeczy:- zaplanować gdzie będzie stała choinka i zrobić tam kontakt na lampki żeby nie latać z przedłużaczami - u nas jest kontakt ukryty pod sufitem i tam zawsze podłączamy lampki, duże ułatwienie i brak ciągnięcia kabli gdzieś przy podłodze- zaplanować kontakty na zewnątrz domu, najlepiej z każdej strony- łatwiej podłączać kosiarkę czy inne urządzenie z każdej strony niż na około biegać z kablami- zaplanować oświetlenie z zewnątrz budynku, żeby przy kładzeniu kabli elektryk je tam pociągnął- kran do węża ogrodowego - podlewanie trawy, mycie psa itd.- jakaś umywalka w domku gospodarczym - mycie jakiegoś brudu z łopaty czy innych narzędzi, lepiej umyć na zewnątrz niż nosić do kuchni czy do wanny Macie jakieś swoje przemyślenia i rady? Wiem, że jest temat czego byście nie zrobili i można wnioskować z niego co warto a czego nie ale może tutaj będzie łatwiej to zebrać w jedno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brylekpl 28.09.2017 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2017 Juz na etapie koncepcyjnym projektu rysowac meble w pokojach w odpowiedniej skali zeby nie bylo niespodzianke ze cos sie nie zmiesci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 28.09.2017 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2017 Przeczytaj cały wątek Czego w urządzaniu domu nie zrobilibyście ponownie? Wątek ma co prawda ponad 400 stron, ale ich lektura (przynajmniej mi) dała dużo i uważam, że warto od niego zacząć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinderch 28.09.2017 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2017 Przeczytaj cały wątek Czego w urządzaniu domu nie zrobilibyście ponownie? Wątek ma co prawda ponad 400 stron, ale ich lektura (przynajmniej mi) dała dużo i uważam, że warto od niego zacząć. Czytam ten wątek. Jest masa informacji czego nie robić. Co robić też. Ale może wątek co robić też by się przydał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 30.09.2017 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2017 Jest w tym samym dziale, ale jakoś cieszy się znacznie mniejszym zainteresowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hydrauliczne 15.02.2018 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2018 Witam a ja dodam jeżeli zlecacie jaką kolwiek usługę a szczególnie montaż stolarki należy daną firmę wrzucić w Google i poczytać opinie 1 negatywna musi wam dać sporo do myślenia! Pamiętajcie w tym kraju nic nie chroni konsumentów a prawo jest po stronie "oprawców " jeżeli uwiklacie się w proces sądowy z nie rzetelną firmą to już jesteście przegrani z jakiej strony na to nie patrzeć (3 lata procesu o okna i przegrana 10 tyś zł kosztów ) Pozdrawiam budujących .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 15.02.2018 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2018 Opinie są ważne to fakt, ale anonimowa opinia w necie jest gówno warta. Równie dobrze, mogła ja napisać firma konkurencyjna.Oczywiście warto szukać, pytać i dociekać, ale odrzucać dobrą ofertę tylko z powodu jednego "negatywa" jest głupie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hydrauliczne 15.02.2018 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2018 Opinie są ważne to fakt, ale anonimowa opinia w necie jest gówno warta. Równie dobrze, mogła ja napisać firma konkurencyjna. Oczywiście warto szukać, pytać i dociekać, ale odrzucać dobrą ofertę tylko z powodu jednego "negatywa" jest głupie. To samo mogę powiedzieć o tobie jest głupie? Jeżeli jest ktoś kto przeczyta ze zrozumieniem tekst opinii pozytywnych i negatywnych to odróżni konkurencja a co prawda . Obserwuje moją " firmę od okien" i nie mogę się nadziwić w jakim " tempie " przybywa tam rozczarowanch to na pewno ci co nie odrzucili "dobrej oferty " Wątek jest na co zwrócić uwagę a nie co bagatelizować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts