mojnowydom 28.09.2017 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2017 (edytowane) Witam, Niedawno uzyskałam pozwolenie na budowę wymarzonego domku. Jestem totalnym laikiem z głową pełną pomysłów, dlatego chciałabym się poradzić. Przez jakiś czas mieszkałam w Norwegii, gdzie jako studentka dorabiałam sprzątając domy. Kilka skandynawskich rozwiązań bardzo przypadło mi do gustu i chciałabym je zastosować w swoim domu. Po pierwsze chciałabym mieć dom z ceglaną elewacją oraz białą, lekko prześwitującą cegiełką na wszystkich ścianach wewnętrznych. Zastanawiam się czy jest to możliwe do zrealizowania, bez większych zmian w projekcie. Mój przyszły dom ma być zbudowany z bloczków z betonu komórkowego H+H 24 cm. Zastanawiam się czy w takim wypadku cegła (zarówno zew.i wew.) zostanie nałożone na ten bloczek czy może bloczek zostanie zamieniony na cegłę? Czy przez te zmiany mocno zrośnie cena domu? I najważniejsze- czy nałożenie cegły na ściany wewnętrzne nie pomniejszy domu? Dodaje kilka zdjęć ukazujących mój zamierzony efekt. Pozdrawiam i życzę miłego dnia. Edytowane 28 Września 2017 przez mojnowydom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cegłamaster 03.03.2018 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2018 Nie polecam elastycznych "płytek". To prawda - są tanie, ale wyglądają sztucznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
STEGU 21.03.2018 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2018 Witam, (...) Po pierwsze chciałabym mieć dom z ceglaną elewacją (...) Gratulujemy startu budowy Betonowe płytki cegłopodobne można montować na beton komórkowy Do wyboru masz np. płytkę Monstanto z szarą fugą: http://www.stegu.pl/produkt/monsanto/ lub Boston z fugą (5 różnych kolorów - od białego po grafitowy): http://www.stegu.pl/produkt/boston-z-fuga/ Jeśli chodzi o ceny to skorzystaj z wbudowanego kalkulatora kosztów przy każdym z produktów. Wystarczy, że wpiszesz zsumowane powierzchnie ścian oraz metry bieżące narożników. Jeśli miałabyś jakieś pytania to pisz śmiało - z chęcią pomożemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 21.03.2018 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2018 Widziałem płytki Stegu na oczęta własne i powiem tak - do złudzenia przypominają cegłę ręcznie formowaną. I mówię to z podziwem... Mialem bardzo miłą rozmowę w Katowicach (pozdrowienia). Jedynie wysokiej jakości fachura zauważy, że to imitacja a nie cegła. Z racji że idzie to na beton komórkowy - dopytaj się dokładnie co i jak ma być. Beton komórkowy sam z siebie ma bardzo wysoką nasiąkliwość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
STEGU 30.03.2018 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2018 Widziałem płytki Stegu na oczęta własne i powiem tak - do złudzenia przypominają cegłę ręcznie formowaną. I mówię to z podziwem... Mialem bardzo miłą rozmowę w Katowicach (pozdrowienia). Jedynie wysokiej jakości fachura zauważy, że to imitacja a nie cegła. Z racji że idzie to na beton komórkowy - dopytaj się dokładnie co i jak ma być. Beton komórkowy sam z siebie ma bardzo wysoką nasiąkliwość. Dzięki. Miło czytać takie słowa Ciekawi jesteśmy jaki będzie finalny wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts