aitec 29.09.2017 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2017 Witajcie Może mi ktoś powiedzieć co to się dzieje z moją ścianą. Zdjęcie poniżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 30.09.2017 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2017 Wygląda jak napuchnięte od wilgoci. Co to za miejsce, ściana działowa, czy zewnętrzna? Wydarzyło się "z dnia na dzień", czy trwało dłużej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aitec 02.10.2017 05:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2017 to jest akurat sciana wewnetrzna , mam jeszcze takie na scianie zewnętrznej pod balkonem i przy balkonie na piętrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aitec 02.10.2017 05:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2017 przed pomalowaniem scian tego nie było dopiero po malowaniu wyskoczyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ekspert FAST 02.10.2017 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2017 Witam,Ewidentnie widać, że problem jest spowodowany wilgocią, pochodzącą od zewnątrz. Szczelna powłoka malarska zablokowała swobodne odparowywanie wilgoci z podłoża i doprowadziła do odspajania się farby. Jedyny sposób wg mnie to znaleźć najpierw przyczynę tej wilgoci, potem zagruntować i naprawić to miejsce i pomalować ponownie. PozdrawiamAdam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aitec 03.10.2017 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2017 no wlasnie znlezc miejsce to chyba dach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 13.10.2017 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2017 Szanowny Panie, najprawdopodobniej problem jest wywołany wilgocią. Niezbędne jest zlokalizowanie i usunięcie źródła zawilgocenia. Następnie można przejść do usuwania widocznych efektów – łuszczącą się farbę należy usunąć mechanicznie, ścianę osuszyć i dokładnie oczyścić. Przed malowaniem farbą nawierzchniową polecam zastosowanie (jako podkład) farby Śnieżka Zacieki-plamy – skutecznie izoluje ona wszelkie plamy i zabrudzenia, dodatkowo zabezpiecza przed zagrzybieniem. Niezbędne jest również zapewnienie odpowiedniej wentylacji i ogrzewania pomieszczenia. Pozdrawiam serdecznie,E-rzecznik FFiL Śnieżka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts