Pyetrek 01.10.2017 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2017 Witam. W planie zagospodarowania działki mam wyrysowane szambo 7m3. Chciałbym je powiększyć do 10m3, oraz przesunąć kilka metrów. czy muszę występować o zmianę pozwolenia na budowę czy takie działanie będzie samowolą budowlaną? Zakładam oczywiście zachowanie wszystkich odległości wymaganych przepisami prawa budowlanego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xsaw 09.10.2017 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2017 Dzień dobry, proszę skonsultować ten zamiar ze swoim kierownikiem budowy, będzie najbardziej kompetentną osobą. Oczywiście jeśli jest to "miejscowy" kierownik budowy, często współpracujący z nadzorem budowlanym, odpowiednim dla Pana inwestycji. Można również zadzwonić do nadzoru budowlanego i zadać takie pytanie, tam też pracują ludzie . Zgodnie z przepisami jest to istotne odstąpienie od projektu i wymaga rysunków. Z doświadczenia jednak wiem że nadzory podchodzą do tego tematu w różny sposób. Dla jednych nie stanowi to istotnego odstąpienia a dla innych tak. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyetrek 11.10.2017 17:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2017 Witam. Z tego co wiem to teraz budowa szamba jest na zgłoszenie więc być może po prostu wystarczy szkic i zgłoszenie nowej lokalizacji do starostwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts