Xaxvix 01.10.2017 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2017 Ludziska pomóżcie, Dom w stanie surowym otwartym, niedługo okna, drzwi i drzwi garażowe. Chciałbym przez zimę ocieplić poddasze użytkowe wełną mineralną Isover Uni-mata (taką udało mi się tanio zdobyć już rok temu). Tynki zamierzam robić na wiosnę marzec-kwiecień - gipsowe - knauf diamant.Od spodu dam folię paroizolacyjną i jak będą tynki to dom będzie dobrze wietrzony. Czy nic się nie stanie wełnie ? Słyszałem, że mogą nawet zgnić ze względu na wilgoć. Co majster to inna opinia, proszę doradźcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 01.10.2017 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2017 Co pcha Cię do takiej decyzji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariober 01.10.2017 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2017 a więźba jest sucha ? to podstawowe pytanie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xaxvix 01.10.2017 18:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2017 Chcę nadgonic robote bo chcielibysmy w przyszlym roku na jesień wejść. Więźba jest podsuszona, nie jest na pewno mokra. Więźba jest zrobiona z jodły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 01.10.2017 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2017 Może wstrzymać się do wiosny z ociepleniem dachu i zająć się instalacjami wew. Więźba przez zimę mogłaby lepiej doschnąć.Ja bym się jednak wstrzymał z ociepleniem. Na wiosnę zaplanował tynki i posadzki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xaxvix 01.10.2017 18:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2017 Czy ma to jakies znaczenie, że dach jest przykryty z dachowki ceramicznej? Mam przez tą wełnę straszny mętlik w głowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 01.10.2017 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2017 W przypadku najmniejszego błędu przy ułożeniu folii paroszczelnej, wilgoć technologiczna może wyrządzić sporo szkód. Niestety nie da się ułożyć folii ze 100 % dokładnością. Uwierz mi, że wilgoci w jastrychu i tynku jest sporo.Po za tym zmierz ile % wilgotności mają krokwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xaxvix 02.10.2017 10:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2017 W takim razie może się wstrzymam, trochę szkoda by było zdzierać z dachu wełnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 02.10.2017 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2017 Tak będzie najlepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dark76 05.02.2021 04:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2021 WitamJestem posiadaczem domku z lat 60-tych, dach pokryty dachówką, pod spodem membrana. Dwóch ludzi zaczęło remontować piętro domu, ocieplili dach pierwszą warstwą wełny, trochę pomurowali. Wczoraj zauważyli, że murłatą w trzech miejscach jest mokra. Stwierdzili, że jest coś nie tak z dachem. Jednak był on szczelny nawet podczas dużych deszczy. Czy to możliwe, że przez wełnę weszła wilgoć i to ona skrapla się na membranie. Jeżeli tak to co teraz robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek W 22.02.2021 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2021 wszystrzymaj sie do zakończenia prac mokrych. Nawet hydrofobizowane wełny przy takiej ilości wilgoci jaka jest w tynkach i posadzakch mogłyby ulec zawilgoceniu. Folia paroizolacyjna nie da ci 100% szczelności. Ocieplenie lepiej wykonać jak już tynki i posadzki będa suche Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts