Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grzejnik nie grzeje

magisterson

Recommended Posts

Witajcie,

dziwna sprawa. Mam w łazience grzejnik żeberkowy który w poprzednim sezonie grzał super dobrze, sam dom używam dopiero drugi rok więc instalacja jest raczej nowa. Myślałem, ze jest zapowietrzony więc odkręciłem śrubę i wyleciało trochę glikolu (rzecz jasna zimnego) i nadal nic. Pokrętło z termostatem odkręcone na maxa. Tuż za ścianą jest kotłownia więc glikol ma blisko do grzejnika. Co może być przyczyną? Podkreślam, że jeszcze w Maju grzał dobrze. Inne kaloryfery w domu grzeją ok. Jakieś pomysły? Może padł termostat, ale tak szybko? W sumie w salonie też jest jakiś problem bo kręcę gałką i bez względu na to ile ustawię to kaloryfer daje na maxa :/ Mam wszędzie pokrętła marki Schlosser.

Witajcie,

dziwna sprawa. Mam w łazience grzejnik żeberkowy który w poprzednim sezonie grzał super dobrze, sam dom używam dopiero drugi rok więc instalacja jest raczej nowa. Myślałem, ze jest zapowietrzony więc odkręciłem śrubę i wyleciało trochę glikolu (rzecz jasna zimnego) i nadal nic. Pokrętło z termostatem odkręcone na maxa. Tuż za ścianą jest kotłownia więc glikol ma blisko do grzejnika. Co może być przyczyną? Podkreślam, że jeszcze w Maju grzał dobrze. Inne kaloryfery w domu grzeją ok. Jakieś pomysły? Może padł termostat, ale tak szybko? W sumie w salonie też jest jakiś problem bo kręcę gałką i bez względu na to ile ustawię to kaloryfer daje na maxa :/ Mam wszędzie pokrętła marki Schlosser.

Mało wody-glikolu lub

zawiesił się termostat ....(odkręcić głowice i spróbować czy "pręcik"rusza się swobodnie).

OK udało mi się rozwiązać problem. Okazało się że iglica które reguluje przepływem glikolu była zablokowana. Wystarczyło ją potraktować kombinerkami + wd40 i już działa.

Zastanawiam się jeszcze tylko nad tym grzejnikiem w salonie. Sądziłem, że tam jest ten sam problem i, że może ta iglica również jest zablokowana ale w innej pozycji, ale widzę, że się porusza się. Ciężko, ale jednak. Niestety nie wciska się do końca i to własnie może być problem?

Edytowane przez magisterson