Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

to zależy akurat wyłącznie od ciebie, jeśli masz czas (na niezapowiedziane wizyty) i wiedzę i pewność siebie żeby przegadać najbardziej wygadanych najstrów i możesz sam wszystkiego doglądać, to nie warto.

Ale ponieważ zadałeś takie pytanie, to rozumiem że wiesz już że inspektora zatrudnić należy, ale nie wiesz czy warto.

To tak jak z ubezpieczeniem, jedni uważają że ubezpieczyć się warto, a inni że nie i że sami pokryją ewentualne straty. Z resztą tak samo inspektorzy jak i towarzystwa ubezpieczeniowe bywają lepsi i gorsi.

Generalnie im mniej pieniędzy możesz pozwolić sobie umoczyć, tym bardziej zatrudnić go warto

Aha dodam jeszcze, że ja miałem swojego inspektora nadzoru gratis, bo była nim moja mama. I pomimo, że zabierając się za budowę wydawało mi się że tego i owego się nauczyłem, to pomoc inspektorska przydała mi się swoją drogą. Wiele rzeczy nie wiedziałem i wiedział je mój inspektor, a często też miałem po prostu wątpliwości i inspektor radząc mi zapewnił mi spokój.

Inspektor przydaje się też do negocjacji z majstrami - wystarczy powiedzieć "nie będę z panem o tym dyskutował, bo ja się na tym nie znam - przyjdzie i zobaczy to inspektor i powie czy ma zostać, czy trzeba rozebrać" bardzo często majstry zaczynają wtedy wycofywać się ze swoich rozwiązań na skróty.

https://forum.murator.pl/topic/23277-czy-zatrudni%C4%87-inspektora-nadzoru/#findComment-412107

Jakie jest wasze zdanie czy warto na budowie zatrudnić niezaleznego inspektora nadzoru prosze o opinie :lol:

Troche off topic

Moj przyszly sasiad tez mial taki dylemet. Do konca nie wiedzial czy zaufac ekipie i swojej wiedzy ( kontrole ) czy tez odzalowac i zatrudnic inspektora

( w ich przypadku, nie wiem dlaczego- koszt wizyt inspektora bylby naprawde duzy). Autentycznie bylem swiadkiem jak wraz z zona na srodku pustej dzialki rzucali moneta :lol: :lol: Wyszlo, ze jednak bedzie bez insp.

Nie wiem ile stracil na braku fachowej kontroli czy tez ile zyskal, ale domek rowniutki, piekniutki- wiec chyba wszystko spoko.

POZDR.

https://forum.murator.pl/topic/23277-czy-zatrudni%C4%87-inspektora-nadzoru/#findComment-412147