forgetit 08.10.2017 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2017 Tak umowa dla mnie niekorzystna. Ale sądziłem że w okresie zimowym kb odpuści cenę. Cóż zdziwi się bo go po prostu zmienię. Dam mu ostatnią szansę, 600 zł za martwy sezon. Jak się nie zgodzić to się pożegnalny. Umówiłeś się na konkretne wynagrodzenie, podpisałeś umowę, a teraz ci się odwidziało? Może kolejnym wykonawcom też taki numer planujesz wyciąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tkaczor123 08.10.2017 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2017 Każdy medal ma dwie strony . Jak zrobisz samemu przynajmniej będziesz na siebie zły ze spartoliłeś robotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławomir Zając 09.10.2017 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2017 Witam Kończę przed zimą budowę domu na etapie stan surowy otwarty. Co mam zrobić z kierownikiem bo nie chcę mu płacić za martwy sezon. Nie jest tani za pół roku 1750 zł. Właśnie nadszedł miesiąc za płaty za kolejne 6 mc październik 2017 marzec 2018. Co robić zwolnić go ? A jak wygląda umowa z kierownikiem? Wiesz, z jednej strony 1750 zł za pół roku "nicnierobienia" to sporo, ale przecież ustalenia mogły wyglądać zupełnie inaczej. Kierownik mógł stwierdzić, że poprowadzi budowę całego domu za 5250 złotych, budowa potrwa ok. 1,5 roku więc będzie brał od Ciebie 1750 zł co 6 miesięcy. W takim wypadku jak najbardziej powinieneś mu zapłacić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anax 09.10.2017 19:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2017 Umówiłeś się na konkretne wynagrodzenie, podpisałeś umowę, a teraz ci się odwidziało? Może kolejnym wykonawcom też taki numer planujesz wyciąć? Nic mi się nie odwidziało, umowa była podpisana na 6 mc, z możliwością jej przedłużenia. Kwota jaką zaakceptowałem za pracę KB, w moim przekonaniu nie jest niska. Ale za pracę !, a nie siedzenie zimą i pierdzenie w stołek. A więc nie oceniaj mnie mądralo, bo mnie nie znasz. A budowlańców szanuję bo wiem, że ciężko pracują i przynajmniej w znakomitej większości zasługują na dobre wynagrodzenie. Nie masz nic mądrego do napisania w temacie, to nie pisz, a twoje przemyślenia spływają po mnie jak woda po kaczce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anax 09.10.2017 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2017 A jak wygląda umowa z kierownikiem? Wiesz, z jednej strony 1750 zł za pół roku "nicnierobienia" to sporo, ale przecież ustalenia mogły wyglądać zupełnie inaczej. Kierownik mógł stwierdzić, że poprowadzi budowę całego domu za 5250 złotych, budowa potrwa ok. 1,5 roku więc będzie brał od Ciebie 1750 zł co 6 miesięcy. W takim wypadku jak najbardziej powinieneś mu zapłacić. Drogi kolego KB to sobie może stwierdzać czy dom budowany jest zgodnie z projektem i sztuką budowlaną, a nie że poprowadzi budowę przez 1,5 roku. O tempie prac decyduję tylko i wyłącznie ja inwestor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anax 09.10.2017 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2017 Kierownik zwolniony. Podpisałem umowę z nowym kierownikiem na bardziej przejrzystych warunkach. Za prowadzenie nadzoru do momentu oddania budynku do użytku płacę 2500 zł. Przyjazd na budowę na każde moje wezwanie, nieograniczona ilość konsultacji telefonicznych. Kierownik z 20 letnim stażem, oraz uprawnienia konstruktora. Dziękuję wszystkim za udział w temacie, nawet złośliwcom.Temat do zamknięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciuspala 10.10.2017 05:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2017 I to jest normalna cena..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forgetit 10.10.2017 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2017 Nic mi się nie odwidziało, umowa była podpisana na 6 mc, z możliwością jej przedłużenia. Kwota jaką zaakceptowałem za pracę KB, w moim przekonaniu nie jest niska. Ale za pracę !, a nie siedzenie zimą i pierdzenie w stołek. A więc nie oceniaj mnie mądralo, bo mnie nie znasz. A budowlańców szanuję bo wiem, że ciężko pracują i przynajmniej w znakomitej większości zasługują na dobre wynagrodzenie. Nie masz nic mądrego do napisania w temacie, to nie pisz, a twoje przemyślenia spływają po mnie jak woda po kaczce. Podpisałeś umowę? Tak Określiłeś termin i czynności? Chyba tak. Od mądrali, to może żonę i dzieci... Nie utop się w tej wodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anax 10.10.2017 09:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2017 Podpisałeś umowę? Tak Określiłeś termin i czynności? Chyba tak. Od mądrali, to może żonę i dzieci... Nie utop się w tej wodzie Co prawda jesteś dla mnie zwykłym nabijaczem postów nie mającym nic konkretnego do napisania w tym temacie, to jednak ci odpiszę. Otóż umowa była tak skonstruowana przez KB, że była odnawialną co 6 mc. To taki abonament jak on to nazwał. Więc nie było żadnego terminu. To po pierwsze, po drugie nie tykaj mojej rodziny, bo nigdy nie wiesz z kim zadzierasz, po trzecie napisałem chyba temat do zamknięcia czy nie potrafisz czytać ze zrozumieniem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzcel 10.10.2017 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2017 płacę 2500 zł. Przyjazd na budowę na każde moje wezwanie, nieograniczona ilość konsultacji telefonicznych. Najdalej po 10 wezwaniu i 50 telefonie Kierownik kupi sznur i się powiesi albo rozwiąże umowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławomir Zając 11.10.2017 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2017 Drogi kolego KB to sobie może stwierdzać czy dom budowany jest zgodnie z projektem i sztuką budowlaną, a nie że poprowadzi budowę przez 1,5 roku. O tempie prac decyduję tylko i wyłącznie ja inwestor. Dlatego spytałem o treść umowy: niektórzy inwestorzy zawierają bardzo niekorzystne umowy z wykonawcami. Cieszę się, że sprawa została wyjaśniona. Powodzenia w dalszych etapach budowy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts