zaper13 05.10.2017 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2017 Elektrofiltry powoli pojawiają się na rynku na kominy czy jedyny na rynku to od firmy TECH ST-360 czy są jeszcze jakieś? Widziałem tu na forum filmik z elektrofiltrem który był nasadzony na samej górze komina. Może z branży coś wiedzą o nadchodzących urządzeniach coś nowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 05.10.2017 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2017 4600zł nikt normalny tego nie założy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaper13 05.10.2017 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2017 4600zł nikt normalny tego nie założy W internecie są po 1900zl wiec nie wiem skąd u Ciebie taka cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 06.10.2017 02:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2017 http://sterownikitech.pl/elektrofiltr-st-360,id90.htmlPierwsze co trafiłe i nie zgłębiałem tematu. 2000 to też za dużo jak za ekobzdurę. chyb że 500zł z montażem i dofinansowaniem to może bym się zastanowił ad czymś takim zostaje jeszcze kwestia kosztów eksploatacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 06.10.2017 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2017 Koszty eksploatacji, przy nominalnej mocy podczas pracy filtra 20-30W nie są wysokie. Kwestia ewentualnie trwałości elektrod itd. Kierunek słuszny, z pewnością filtry dalej będą tanieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 06.10.2017 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2017 (edytowane) Koszty eksploatacji, przy nominalnej mocy podczas pracy filtra 20-30W nie są wysokie. Kwestia ewentualnie trwałości elektrod itd. Kierunek słuszny, z pewnością filtry dalej będą tanieć.6 lat temu próbowałem zainteresować tematem filtrów ewentualnych decydentów...Szkoda gadać...Generalnie wychodzą z założenia,, że zakaz jest łatwiejszy w realizacji. Zakazać i cześć, a potem będą się inni martwić, ponieważ ich już nie będzie przy "wodopoju"...Cena filtrów jest wysoka, bo sprzedaż znikoma. Producenci deklarują obniżkę cen wraz ze wzrostem sprzedaży. Nie muszą tego zresztą robić...Cena sama spadnie, bo pojawi się konkurencja. Najtańsze wyciągi spalin przez lata kosztowały minimum 5000 zł. Darco wprowadziło spora rewolucję w tych cenach....Niestety filtry załatwiają w zasadzie tylko problem cząstek stałych. Bez budowania dobrych urządzeń dopalających gazy, nie osiągniemy celu... Edytowane 6 Października 2017 przez Kominki Piotr Batura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olleo 01.10.2018 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2018 6 lat temu próbowałem zainteresować tematem filtrów ewentualnych decydentów...Szkoda gadać...Generalnie wychodzą z założenia,, że zakaz jest łatwiejszy w realizacji. Zakazać i cześć, a potem będą się inni martwić, ponieważ ich już nie będzie przy "wodopoju"...Cena filtrów jest wysoka, bo sprzedaż znikoma. Producenci deklarują obniżkę cen wraz ze wzrostem sprzedaży. Nie muszą tego zresztą robić...Cena sama spadnie, bo pojawi się konkurencja. Najtańsze wyciągi spalin przez lata kosztowały minimum 5000 zł. Darco wprowadziło spora rewolucję w tych cenach....Niestety filtry załatwiają w zasadzie tylko problem cząstek stałych. Bez budowania dobrych urządzeń dopalających gazy, nie osiągniemy celu... A tymczasem ST-360 znikął ze strony producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts