michup 06.10.2017 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2017 Ile Waszym zdaniem może kosztować robocizna SSZ domku letniskowego 60m2 - projekt Sosenka 2 pracowni MG Projekt? Chodzi mi o orientacyjny koszt jakiego można spodziewać się rozmawiając z wykonawcami - tylko robocizna, materiały po mojej stronie. Ściany beton komórkowy, bez ocieplenia, dachówka ceramiczna, strop drewniany, wstawienie i okien i drzwi po mojej stronie. https://www.mgprojekt.com.pl/sosenka-2 A może ktoś budował podobny domek i podzieli się informacją ile wyniosła robocizna SSZ. Z góry dziękuję za wszelkie informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michup 17.10.2017 20:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2017 Naprawdę nikt nic? Podpowiedzcie coś, proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tkaczor123 18.10.2017 05:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2017 Ciężko będzie Ci znaleźć wykonawcę do tak małego domu, a ceny pewnie Ci krzykną w granicach 30 tyś z robociznę do SSZ( brakuje ludzi do pracy), Materiały to z 50 tyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samotnik 18.10.2017 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2017 Może nie być tak trudno, o ile inwestor jest elastyczny czasowo, tzn. zgodzi się, żeby na jego budowę przychodzili w przerwach. Taka drobna budowa to dobry zapychacz na czas przerw technologicznych na budowie większej. Przy takim domku każdy etap trwa 1-3 dni i można go szybko "machnąć", kiedy gdzie indziej się chwilowo nie robi. Tylko trzeba zrobić jakąś umowę z głową, żeby ekipa tego nie nadużyła i żeby budowa nie przedłużyła się na lata w ten sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swierol 12.11.2017 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2017 Cześć kolego. Mam identyczny pomysł na dom letniskowy a kiedyś może i całoroczny. Dokładnie ten sam projekt. Pytałem już jednego wykonawcę i powiedział tak: ławy 45 zł/Mb, murowanie bloczka 35 zl/m2 i tak samo ściany. Z tym, ze zaznaczył ze częściej muruje z ceramiki. Biorę jeszcze pod uwagę 65-75 jakaś parterowke aby więcej rzeczy moc zrobić samemu. Ja chce zlecić SSZ a resztę robić powolutku samemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts