OloOla 07.10.2017 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2017 Cześć Chciałbym odpowietrzyć stary grzejnik żeliwny. Ponieważ grzejnik nie ma specjalnego zaworu do odpowietrzania próbuje poluzować śrubunek przy zaworze grzejnikowym. Problem jest tylko taki że śruba ani drgnie. Zastanawiam się czy przypadkiem nie kręcę w złą stronę (nie wiem po której stronie jest gwint). Czy ktoś z was mógłby mi powiedzieć czy klucz nastawny powinienem naciskać do góry czy do dołu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszko 07.10.2017 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2017 Do góry. Zawór ma być zakręcony,kontrę chwyć drugim kluczem bo zawór już jest w nieprawidłowej pozycji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OloOla 07.10.2017 13:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2017 Dzięki za info! Problem w tym że śruba ani drgnie. Myślisz że bezpiecznie będzie puknąć rączkę klucza trochę młotkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gersik 08.10.2017 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2017 Musisz z kontrować drugim kluczem. Termostat zaworu ma być skierowany do góry. Podczas odpowietrzania ma być wyłączona pompa CO i zamknięty zawór zasilający grzejnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OloOla 08.10.2017 11:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2017 Problem w tym że śruba ani drgnie. Nie mam pomysłu co z tym zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszko 08.10.2017 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2017 Ciągnąć ile pary w rękach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gersik 08.10.2017 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2017 Co to jest własny dom, mieszkanie w bloku, wynajmowany pokój? Czy na pewno grzejnik jest zapowietrzony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OloOla 08.10.2017 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2017 Mieszkanie w bloku, jest niby spółdzielnia ale ich fachowców lepiej unikać.Nie mam 100% pewności, że jest zapowietrzony, grzeją 2 pierwsze żeberka i tyle. Inne kaloryfery grzeją normalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gersik 09.10.2017 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2017 Nie kręć sam, bo jak coś się stanie możesz mieć problem w razie rozszczelnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OloOla 09.10.2017 10:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2017 Obejrzałem ponownie Gwiezdne Wojny, usłyszałem ponownie frazę "Use the force Luke" i się*udało. Dzięki za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
legionistaa93 07.01.2018 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2018 (edytowane) ... Edytowane 7 Stycznia 2018 przez legionistaa93 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts