dawiddur 07.10.2017 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2017 Szukałem, pewnie zbyt pobieżnie, ale ktoś na pewno mnie naprowadzi na właściwy wątek na forum. Otóż, w przyszłym roku chcę rozpocząć budowę niedużego domu, parterówka: 3 sypialnie, salon, 1,5 łazienki, itd, całość na na płycie fundamentowej z 20cm XPS, z kablami grzewczymi w dodatkowej wylewce (obawiam się, a raczej rezygnuje z umieszczenia ich w płycie), do tego wentylacja mechaniczna z odzyskiem ciepła połączona z GWC, oczywiście solidne okna, dla nastroju i wspomagająco na okresy przejściowe koza/ kominek w salonie. Do kompletu fotowoltaika 5kw z paneli + w przyszłości 1-2 turbiny po 1kw (wietrzna okolica - 500m od działki stoi kilka dużych wiatraków). Całość chcę zamknąć w 300k przy założeniu, że działka z przyłączem wody prądu jest. Muszę ją tylko budżetowo ogrodzić. Płytę + ściany wykonam samodzielnie. Dach, wylewkę, tynki oddaje lokalnym firmom. A teraz wrócę do początku. "Poczęstuje" ktoś linkiem do jakiegoś dziennika budowy lub dyskusji w podobnym temacie? Chodzi mi głównie o małe domy z ogrzewaniem kablami. Dziękuję i pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts