michal13031986 08.10.2017 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2017 Witam, Planuję remont kuchni, trochę też z oszczędności kasy chciałbym podziałać z aktualnymi szafkami, dojdzie tylko szafka pod zabudowę piekarnika. Kuchnia jest z BRW, korpus - płyta wiórowa, fronty - płyta MDF (płyta wiórowa) Okleina: korpus - laminat, fronty - folia PVC (laminat). Co do frontów szafek, to i tak chciałem zmienić na gładkie całe zakup płyty MDF i właśnie tutaj jest problem, czym odnowić te meble kupić okleinę meblową? czy może malowanie farbą akrylową/białą, chcę mieć białe meble. Doradźcie, co lepiej według was? Aktualnie tak wyglądają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 08.10.2017 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2017 Powiem tak szału nie ma kuchnia jest niemodna i moim zdaniem nie ma co narażać się na duże wydatki bo cudu się nie zdziała. To co widać na zdjęciu to że jest raczej dobrej jakości nic n ie odpada i się nie rozwarstwia a to jest duży +. Jedyne minimum jakie bym zrobił to koniecznie wymienił blat i zlew bo to wygląda źle, jeżeli fronty da się wymienić niskim kosztem to ewentualnie same fronty i maskownice boków te które są oczywiście widoczne, resztę bym pozostawił bez zmian. Pomalować na biało można wałeczkiem krawędzie po zdemontowaniu drzwiczek Blat można tanim kosztem kupić ładny z naturalnego kamienia, ale cieńszy o standardowego kuchennego i znacznie tańszy ale u .... kamieniarza zwanego w niektórych rejonach grabarzem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal13031986 08.10.2017 10:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2017 Blat i zlew będzie wymieniany to na pewno, zastanawiałem się nad 38mm drewnianym, ze względu, że będzie płyta gazowa+piekarnik pod zabudowę, zlew granitowy, Najbardziej obawa o szafki jak pomaluję na biało, dam lakier, że mogą pojawiać się odpryski, albo okleina odkleić, między płytkami pójdzie fototapeta, rurka gazowa też zostanie przerobiona, Ale chyba jednak najrozsądniej będzie odłożyć i kupić nowe meble białe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal13031986 09.10.2017 09:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2017 Stawiam jednak na zakup mebli kuchnię mam 270x280 wysokość 2,5m Które według was lepiej wyglądają? Blaty będą z jakiegoś drewna, zlew granitowy, piekarnik idzie pod zabudowę GÓRNE SZAFKI: SOSNA NORWESKA JASNA DOLNE SZAFKI: SOSNA NORWESKA CIEMNA Zaś biała: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts