djgrin 08.10.2017 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2017 Witajcie,odebrałem szeregówkę od dewelopera, tynki gipsowe niestety są w kiepskim stanie - liczne zarysowania i wgłębienia (każda kolejna ekipa nie szanowała pracy poprzedników). Te grubsze ubytki sobie zaszpachluję, ale z tymi mniejszymi (ryski mniejsze niż 1 mm) nie chciałbym się bawić, więc pomyślałem o czymś takim, jak farba mostkująco-gruntująca GRUNT-TYNK z Doliny Nidy. Ponoć ma ona wyrównywać tynki właśnie jak moje. Pytania do tych, którzy tego produktu używali lub mieli styczność:1. Co dać pod tą farbę, bezpośrednio na tynki? Jaki grunt? Czy nic w ogóle nie dawać?2. Jak kłaść? Jeśli wałek, to krótkie/długie runo? Czy lepiej odpowiedni pędzel?3. Co położyć na tej farbie? Można bezpośrednio farbę akrylową czy jeszcze jakiś podkład? Jaki? (malować chcemy farbami Fluggera) Bardzo proszę o Wasze opinie i doświadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djgrin 11.10.2017 22:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2017 Nikt nie używał tego wynalazku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stratus84 30.03.2020 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2020 Witam, odświeżam temat. Mam tynki cementowo wapienne, chciałbym je delikatnie przepolerować lub tylko zrzucić gąbka pozostałości piasku a następnie lekko podrównać ich strukturę. Czy ktoś może wypowiedzieć się na temat tej farby mostkująco-gruntującej? Czy wygładza i wypełnia lekkie nierówności wizualne, udołki itp? Ewentualnie co byście polecali, jak zabrać się za równanie oraz gruntowanie tynków C-W by przygotować je dobrze pod malowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts