idaredy2017 11.07.2018 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2018 Pozgłaszaliście już swoje pompy ? Mam t-capa 9kW i chyba przekracza 5ton. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nass 11.07.2018 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2018 Niestety nic tam nie było do poczytania. Mogę nawet zacytować to co tam przeczytałem: "Your request for http://port.pc/ could not be fulfilled, because the domain name port.pc could not be resolved" Brawo Ty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oberwatorPC 11.07.2018 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2018 Niestety nic tam nie było do poczytania. Mogę nawet zacytować to co tam przeczytałem: "Your request for http://port.pc/ could not be fulfilled, because the domain name port.pc could not be resolved" Po co trolujesz o poważnych sprawach skoro nie potrafisz wejść na stronę internetową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cuuube 11.07.2018 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2018 Niestety nic tam nie było do poczytania. Mogę nawet zacytować to co tam przeczytałem: "Your request for http://port.pc/ could not be fulfilled, because the domain name port.pc could not be resolved" Hehe , nieuki bez szkoły wchodzą na tę stronę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JanWerbinski 12.07.2018 03:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2018 Wejdż na port.pc i poczytaj. Napisał port.pc W dalszym ciągu nie widzę podstawy prawnej w postaci artykułu, paragrafu i podpunktu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rwojtek 12.07.2018 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2018 Napisał port.pc W dalszym ciągu nie widzę podstawy prawnej w postaci artykułu, paragrafu i podpunktu. Zajmie się ktoś wreszcie tym nabijaczem postów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oberwatorPC 12.07.2018 07:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2018 Napisał port.pc W dalszym ciągu nie widzę podstawy prawnej w postaci artykułu, paragrafu i podpunktu. Napisz do "Kasi" leniu śm...... Szukasz łosia? Nie umiesz czytać? Każdy szanuje swój czas i raczej wątpię aby marnował na kogoś takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rwojtek 12.07.2018 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2018 Napisz do "Kasi" leniu śm...... Szukasz łosia? Nie umiesz czytać? Każdy szanuje swój czas i raczej wątpię aby marnował na kogoś takiego. Brawo Ty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JanWerbinski 12.07.2018 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2018 Ciężar dowodu jest po stronie stawiającego tezę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rabarbar1 16.07.2018 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2018 (edytowane) Poprawka wpisu poniżej. Edytowane 16 Lipca 2018 przez rabarbar1 brak cytatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rabarbar1 16.07.2018 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2018 (edytowane) Czy ktoś konkretnie odpowie na pytanie czy panasonica T-cap 9kw trzeba zgłaszać czy nie trzeba ? Każdy wali paragrafami, ale konkretów zadnych nie ma Odpowiedź z pewnością już nie zainteresuje pytającego po tak długim czasie. Jednak wspomnę, iż zgodnie z >>tym linikiem<<, najnowsze TCAPy posiadają mniejszą ilość czynnika od poprzednich i 3-fazówek, rzędu 1.45-2.10. Wrzuciłem informację w innym bardzo ciekawym temacie o pompach LG, jednak tutaj jest najodpowiedniejsze miejsce. Więc aktualizuję. Edytowane 16 Lipca 2018 przez rabarbar1 brak linku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rabarbar1 16.07.2018 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2018 Szybka aktualizacja mojego wpisu!Dwa źródła. Dwie różne informacje. Chciałem się jednak dokopać do informacji o poziomie głośnościu nowych Tcap'ów i znalazłem, jak również znalzłem informację na temat R410A zupełnie inną niż powyżej cytowana przeze mnie...W >>tej ulotce<< poziom czynnika, jaki podaje Panasonic wynosi od 2.85 do 2.99 Dwie sprzeczne informacje.Temat do wyjaśnienia w firmie Panasonic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejos36 16.07.2018 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2018 Nowy zamiennik R-410Ahttps://www.hvacr.pl/honeywell-oglasza-przelom-w-technologii-r410-5127Czy jak kupie sobie urzadzenie z R410 i za jakiś czas wymienię sobie gaz na ten nowy, to odpadnie mi koszt przeglądów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 16.07.2018 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2018 Za parę lat ten czynnik może też zostać dopisany do listy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mate166gmail.com 27.07.2018 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2018 Odpowiedź z pewnością już nie zainteresuje pytającego po tak długim czasie. Jednak wspomnę, iż zgodnie z >>tym linikiem<<, najnowsze TCAPy posiadają mniejszą ilość czynnika od poprzednich i 3-fazówek, rzędu 1.45-2.10. Wrzuciłem informację w innym bardzo ciekawym temacie o pompach LG, jednak tutaj jest najodpowiedniejsze miejsce. Więc aktualizuję. Oczywiście, że zainteresuje tyle, że ostatnio nie mam czasu przekopywać się przez wszystkie posty i przeglądam tylko subskrypcje. Stąd dalej nie wiem czy trzeba zglaszać czy nie :bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oberwatorPC 27.07.2018 07:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2018 Oczywiście, że zainteresuje tyle, że ostatnio nie mam czasu przekopywać się przez wszystkie posty i przeglądam tylko subskrypcje. Stąd dalej nie wiem czy trzeba zglaszać czy nie :bash: Na tabliczce znamionowej masz ilość czynnika. Jeśli masz T-CAP serii F lub H to musisz zgłosić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin225 25.08.2018 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2018 No i masz ci los już byłem zdecydowany na Panasa T-CAP 9kW a tu te fgazy ;/ Jakoś nie uśmiecha mi się co roku dodatkowo płacić za kontrolę szczelności itp (swoją drogą cholera wie ile to będzie kosztować). Alternatywą byłaby ta wersja "supercicha" ale jednak skłaniałbym się ku wersji MONOBLOCK T-CAP 9kW WH-MXC09G3E8. W instrukcji jak byk napisane, że hermetycznie zamknięta więc nie byłoby problemu. Zobaczę co mi hydraulik przedstawi za ofertę ale on Panasonica nie sprzedaje i u niego tylko Bosch lub Alpha Innotec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_John 26.08.2018 00:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2018 Ale kto powiedział, że masz za to płacić.To tylko i wyłącznie kwestia umowy między stronami.Ty masz obowiązek raz w roku zrobić kontrolę szczelności i uzupełnić dane w CRO. Nie próbuj na siłę zdołować ceny zakupu, to instalator pójdzie ci na rękę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin225 26.08.2018 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2018 Ale kto powiedział, że masz za to płacić. To tylko i wyłącznie kwestia umowy między stronami. Ty masz obowiązek raz w roku zrobić kontrolę szczelności i uzupełnić dane w CRO. Nie próbuj na siłę zdołować ceny zakupu, to instalator pójdzie ci na rękę. Rozumiem że instalator przez kilkanaście lat mi na rękę będzie szedł czy też po 2-3 skończy się dobra wola ? Takie bajki to wiesz. Nikt za darmo się podpisywał nie będzie. Już wolę urządzenie które nie wymaga takich przeglądów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oberwatorPC 26.08.2018 08:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2018 Po co komplikować sobie życie bierz monobloka. Zauważ, że chyba wszyscy producenci idą w monobloki nawet LG w sąsiednim wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts