blachaxxx 08.10.2017 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2017 Chce zamontowac wentylacje mechaniczna moj dom wyglada tak ze mam duzy salon z antresola po srodku po bokach Z lewej kuchnia i sypialnia z prawej lazienka i dwie sypialnie chcialbym zamontowac rekuperator narazie na dwie strony osobne czy jest wogole taka mozliwosc i na jakiej zasadzie on dziala z projektow ktore widze jest tak ze do sypialni nawiew z lazienki wywiew plus to samo z zewnatrz Ale w takim razie na jakiej zasaadzie jest wymiana powietrza wiem ze nadmichuje mi swierze do sypialni ale co sie dizeje z tym „starym”? Salon po srodku ma ok 6metrow wysokosci i jest otwarty. W salonie mam rowniez kominek z otwarta komore spalania. Przepraszam za szkic ale robiony na szybko palcem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JanWerbinski 08.10.2017 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2017 Stare idzie z salonu do łazienki i stamtąd przez rekuperator, po oddaniu ciepła wyrzucane jest z domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blachaxxx 08.10.2017 21:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2017 Czyli z sypialni powietrze jest wysysane przez salon? a nie ma to znaczenia iz salon ma ogromna kubature gdzie lazienka razem z sypialniami ma ok 40m2 czyli ok 90m3 a salon z800m3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lemorekuperacja 19.11.2017 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2017 Rekuperacja ma za zadanie wyciągać i nawiewać powietrze, które przechodząc przez wymienniki w rekuperatorze będzie odzyskiwało ciepło. Aby rekuperacja dobrze działała musi się równoważyć powietrze nawiewane z wywiewanym, chyba, że gdzieś musisz stworzyć pod- lub nadciśnienie. Nie rób rekuperacji bez fachowca, albo bez choćby fachowego projektu. Choć jak oglądam San Marino to tam też kucharz i pocztowiec nie wygra z zawodowym piłkarzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blachaxxx 19.11.2017 13:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2017 Kolega mój się zajmuje reku ,wyliczył mi na ok 30tyś do tej pory nie moge przestać sie śmiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts