maksiu 29.07.2002 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2002 ile mozna dac za projekt domu robiony na zamowienie, (parter z poddaszem mieszkalnym, dach dwuspadowy, generalnie dom dosc prosty), komplet projektow przylaczy (woda i prad), projekt szamba, komplet instalacji w domu (woda, prad, gaz, co, kanaliza) i plan zagospodarowania dzialkimaksiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finiszant 29.07.2002 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2002 Ceny są różniste, gdy w 1999 r. miałem ten dylemat to (w Krakowie) znalezienie architekta, który zrobiłby projekt architektoniczny wraz z obliczeniami konstrukcyjnymi oraz zagospodarowanie działki za kwotę poniżej 5 tys graniczyło z cudem. Udało się po wielkich znajomościach, które wyszły mi potem bokiem (ponieważ ta kwota okazała się zbyt niska, by wiele od architekta wymagać). Na ogół ceny oscylowały ok 8 tys, boję się myśleć ile wynoszą dzisiaj. (Nie musze dodawać, że w tej cenie nie było żadnego projektu branżowego - tak więc projekty gotowe okazują sie o niebo tańsze, mimo koniecznośći dodatkowych opłat za ich adaptację)Finiszant Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MariuszP 29.07.2002 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2002 Ja dzisiaj rozmawiałem ze znajomym i chce za wszystko 6tys. Mam jednak na oku gotowy projekt za 1400zl + adaptacja. No i tu mam pytanie: ile kosztuje zrobienie adaptacji projektu do dzialki + przylacza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 29.07.2002 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2002 Szukajcie a znajdziecie, całkiem niedawno o tym było na Forum. Ja za adaptację (duże zmiany w tym doprojektowany garaż) + projekt zagospodarowania działki dałem 2 tys. zł. Gotowy kosztował mnie 1200 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 30.07.2002 05:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2002 Czyli jak do tego projektu architektonicznego, konstukcyjnego i branzowych dolicze jeszcze projekty przyłączy (prad i woda) oraz projekt szamba chyba 6tys. nie bedzie super wygorowana cena, jak sadzicie??mksiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 30.07.2002 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2002 Cen przyłączy nie znam - nie mam na razie żadnych mediów do przyłączenia ;(. Jeśli chodzi o szambo to jego usytuowanie jest zaznaczone w projekcie zagospodarowania działki i to wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finiszant 30.07.2002 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2002 z tym szambem to samo jego zaznaczenie na mapie wg przepisów nie wystarczy, ja nawet musiałem zmieniać projekt (na szczęście projektant dodał tylko kserokopię gotowego zbiornika produkowanego seryjnie) bo ispektor w Wydz. Arch. akuret tego sie czepiłFiniszant Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kate 30.07.2002 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2002 my za indywidualny projekt domu (175m, parter z użytkowym poddaszem), projekt szamba oraz projekt garażu (wolnostojący, dwustanowiskowy) zapłaciliśmy na początku tego roku 3000pln (oprócz tego architekt załatwiał nam pozwolenie na budowę - dostarczyliśmy mu tylko wszelkie potrzebne dokumenty) i za 1000pln będzie kierownikiem naszej budowy;aha, jakieś 40 km od centrum W-wy w stronę Lublina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finiszant 30.07.2002 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2002 Kate - to brzmi jak science-fiction, ale od tego jest Forum, cóż - niech cierpi kto przepłacił - ale to raczej Ty miałaś farta niz my z droższymi projektami pecha.Finiszant Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 30.07.2002 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2002 A tak przy okazji ile płacicie kierownikowi budowy ?Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola_ 30.07.2002 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2002 Kierownik budowy to wydatek rzędu 1.200 zł za całość. Kwotę tę płacę w ratach i tak pierwszy wpis do dziennika 200 zł, każda wizyta na budowie 100 zł. Do chwili obecnej (robiony jest dach) zapłaciliśmy Kierownikowi 500 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franekF 30.07.2002 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2002 Ja płacę 2% kosztów etapu. Wlicza sie w to wszystko: wizyty, wpisy do dziennika, przeliczenia konstrukcyjne i tysiące drobnych rzeczy, które robi "za darmo" np. projekt ganku, wycenę dla banku, przeliczenie wytrzymałości więźby po zmianie wymiarów dachu itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 30.07.2002 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2002 I na ile tak szacujesz koszt kierownika budowy, bo mój chyba cuś za drogo sobie chce policzyć 1500zł co???Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franekF 30.07.2002 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2002 Własnie gdzies tyle mi wyjdzie za konstrukcję budynku: ściany, stropy, dach, czyli za stan zerowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 30.07.2002 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2002 ja zaplacilam kierownikowi budowy 1400 na poczatku, a za kazda wizyte na budowie chcial 40zl, wizyty te mogly sie ograniczyc tylko do "wiekszych "rzeczy typu fundamenty, potem sciany, potem wiezba, ale mozna wzywac go do kazdego szczegoliku jesli sie na tym nieznamy. Tylko ile by to nas kosztowalo???Poniewaz jednak nie jestem budowlancem (ani moja polowa) zrobilismy tak : zaplacilismy 1400, a teraz wzielismy do pierwszych, grubszych prac jego ekipe i tym sposobem on bedzie caly czas na budowie, a my nie bedziemy dodatkowo placic mu za kazda wizyte. Budowa w okolicach Wroclawia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 30.07.2002 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2002 Mój nic nie mówił o dodatkowych pieniądzach za kolejne wizyty jak wróci z urlopu muszę to z nim jeszcze omówić.Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 30.07.2002 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2002 On 2002-07-29 16:13, maksiu wrote: ile mozna dac za projekt domu robiony na zamowienie, (parter z poddaszem mieszkalnym, dach dwuspadowy, generalnie dom dosc prosty), komplet projektow przylaczy (woda i prad), projekt szamba, komplet instalacji w domu (woda, prad, gaz, co, kanaliza) i plan zagospodarowania dzialki maksiu Sorry Maksiu,że Twoje zapytanie sprowadziłam na trochę inny tor ale myślę,że to się Ci również przyda bo to następny etap. pozdrawiam Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 30.07.2002 13:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2002 Nie ma sprawy EDZIA, sprawa kierownika budowy to tez interesujacy mnie temat, z tego co do tej pory tu przeczytalem dochodze do wniosku ze za komplet dokumentacji jak dam 6tys. to nie bedzie tak tragicznie, projektant chce tylko decyzje o warunkach zabudowy, decyzje o warunkach przylaczy pradu i wody, oraz wtornik, a w zamian dostaje komplet dokumentow do zlozenia o pozwolenie na budowe... pozdrawiammaksiu [ Ta Wiadomość była edytowana przez: maksiu dnia 2002-07-30 15:26 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PANTHER 31.07.2002 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2002 Ja za swój indywidualny projekt (dom parterowy z nieużytkowym poddaszem ok. 200m i wolnostojący garaż) dałam 3500zł.Kierownika mam 1000zł za cała budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amatorzy 02.08.2002 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2002 JOLA I FRANEK F DZIĘKI ZA CELNE POMYSŁY DOT. ROZLICZENIA Z KIEROWNIKIEM BUDOWY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts