admiralbar 10.10.2017 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2017 Cześć, mam następujący problem u siebie- mam dach 2 spadowy pod papą, dachu jest sporo bo 320m2, krycie wierzchnie w przyszłym roku, czy mogę teraz zamontować rynny ? A chcę to zrobić dlatego -jak spadnie deszcz, to z przodu i z tyłu bydynku robi sie błoto, porobiłem w ziemi ''korytka'' żeby odprowadzić wodę dalej, ale to niewiele zmienia, bo w sumie błoto mam nie tylko bliżej, ale i kałuże dalej od domu 1. Wystarczyły by mi same ryny, nawet bez rur spustowych - byle tylko odprowadzić wodę od budynku (np rurami drenażowymi). 2. Czy dawać pas nad i pod rynnowy (trzeba to i tak demontować przed łaceniem) 3. Deska czołowa już docelowa, czy szkoda ją dziurawić, bo nie wiadomo na jakiej wysokości będą rynny ? Dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel Sowinski 10.10.2017 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2017 jak tylko roboczo to ja bym prykrecił haki doczołowe do czoła krokwi, włozył rynne i pas pod pape do rynny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admiralbar 11.10.2017 18:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2017 Ok, a ta pape wywinieta na pas czym ma byc zamocowana zeby wiatr jej nie poderwal ? Jako ze to tymczasowe rozwiazanie moze podkleic od spodu pas silikonem dekarskim i przykleic go do papy a sama blache mocowac farmerami ? Czy to juz druciarstwo niegodne samodzielnego wykonania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel Sowinski 11.10.2017 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2017 Przykrec farmerami przez pape i blache do deskowania. jak juz bedziesz robił na gotowo to bedziesz musiał usunał podziurawioną pape i dac pasek nowej. To rozwiązanie to troche takie "druciarstwo" ale roboczo da rade ( tanie szybkie skuteczne) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel Sowinski 11.10.2017 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2017 jak przykleisz pape do blachy to to pasy nadrynnowe poźniej bedziesz musial czyscic.a tak tylko odkrecasz i siup Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 12.10.2017 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2017 Jak się potrafi profesjonalnie wykoć okap to można montaż rynien robić docelowo bo to żaden problem z ustawieniem ich wysokości. Ja zawsze zaczynam realizację dachu od wykonania okapu i montażu rynien. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admiralbar 12.10.2017 22:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2017 To ja jednak zamontuje tymczasowo Andrzej a jaki sposob mocowania papy na pas nadrynnowy Ty bys polecil ? Taki sam jak przedmowca ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 13.10.2017 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2017 Ja napisałem o wykonaniu docelowym. Natomiast jak chcesz prowizorkę to wypuść papę do rynny bez żadnego pasa nadrynnowego. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts