AnnaMariaa 12.10.2017 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2017 Dzień dobry wszystkim remontującym lub znającym się na remontach/przebudowach Myślę o zakupie segmentu do remontu (dom solidny, wybudowany w latach 30, kilka razy przebudowywany i remontowany, ostatni gruntowny remont w 2009 roku (instalacje, piec), zdjęcia poniżej). Parter jest ciemny więc chciałam go doświetlić i równocześnie sprawić, aby widoczny na zdjęciu ogród zimowy był całoroczny (więc żeby nie był już ogrodem zimowym tylko przeszklonym wykuszem, połączonym z salonem, obecnie ogród zimowy od salonu oddzielają drzwi a różnica temperatur, mimo kaloryferów w zimie wynosi około 5-7 stopni) Chciałbym również zastąpić istniejącą ścianę w salonie oknami na całą wysokość tak aby stanowiła całość z przebudowanym ogrodem zimowym/całoroczym. Takie jest moje marzenie i wyobrażenie tylko nie wiem czy jeśli taka przebudowa jest w ogóle możliwa to jaki byłby jej przybliżony koszt? Żeby było jasne, jeśli „taka konstrukcja” jest bardzo kosztowna to nie zdecyduje się na zakup segmentu. Będę wdzięczna tym którzy mają doświadczenie w przebudowach ogrodów zimowych lub szklanych ścian Czy jest w ogóle sens „bawić” się w taki remont? Dziękuję Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts