Wewior 12.10.2017 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2017 (edytowane) Witam szukam wkład kominkowy z 3 szybami bez szprosa w przystępnej cenie proszę o propozycje udało mi się znaleźć wkład kominkowy Blanka 8kw 3 szyby bez szprosa bs oraz wkład kominkowy KFD ECO MAX7 3F https://www.wkladykominkowe.net.pl/3215-wklad-kominkowy-kfd-eco-max-7-3f.html proszę również o opinie tych wkładów Edytowane 12 Października 2017 przez Wewior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 15.10.2017 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2017 Witam szukam wkład kominkowy z 3 szybami bez szprosa w przystępnej cenie proszę o propozycje udało mi się znaleźć wkład kominkowy Blanka 8kw 3 szyby bez szprosa bs oraz wkład kominkowy KFD ECO MAX7 3F https://www.wkladykominkowe.net.pl/3215-wklad-kominkowy-kfd-eco-max-7-3f.html proszę również o opinie tych wkładówTe , które wskazałeś, nadają się do bardzo sporadycznego palenia. To słaba półka jakościowa....Jak chcesz popalić trochę więcej, musisz poszukać jakości niemieckiej, albo czeskiej. Nasi dopiero raczkują w tym segmencie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DUNTE 15.10.2017 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2017 Nie do końca...Triplex http://robiren.pl/kominki-powietrzne/kominki-powietrzne-trzystronne/Ale na pewno nie ta półka cenowa co kratki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MD. 15.10.2017 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2017 (edytowane) Nie do końca... Triplex http://robiren.pl/kominki-powietrzne/kominki-powietrzne-trzystronne/ Ale na pewno nie ta półka cenowa co kratki. Mam nadzieję, że masz rację. Użytkuję nacodzień 2 robireny jako główne źródło ciepła i mam nadzieję pociągną jeszcze "parę" lat Ale to są kominki z prostą szybą. Takie egzemplarze z szybą trójstronną to mam wrażenie, że tylko do okazjonalnego palenia niezależnie od producenta. Jak ktoś chce wydajne źródło ciepła to tylko piecokominek z duuuuużo mniejszą szybą Edytowane 15 Października 2017 przez MD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vietcong 15.10.2017 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2017 sprawdż wkłady Schmid - nie mam wielkiego porównania, ale ze swojego jestem bardzo zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 16.10.2017 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2017 Nie do końca... Triplex http://robiren.pl/kominki-powietrzne/kominki-powietrzne-trzystronne/ Ale na pewno nie ta półka cenowa co kratki.Miłość bywa ślepa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wewior 18.10.2017 10:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2017 kominek na pewno nie będzie służył do ogrzewania domu raczej sporadyczne palenie choć czasami częściej a czasami rzadziej znalazłem jeszcze na youtube filmik z palenia ale niestety nie po polsku https://www.youtube.com/watch?v=Ptbsjz-ki7g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brzeszczot_33 27.10.2017 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2017 (edytowane) Witam szukam wkład kominkowy z 3 szybami bez szprosa w przystępnej cenie proszę o propozycje udało mi się znaleźć wkład kominkowy Blanka 8kw 3 szyby bez szprosa bs oraz wkład kominkowy KFD ECO MAX7 3F https://www.wkladykominkowe.net.pl/3215-wklad-kominkowy-kfd-eco-max-7-3f.html proszę również o opinie tych wkładów I na co się zdecydowałeś? Masz już wybrany? Edytowane 27 Października 2017 przez Brzeszczot_33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 27.10.2017 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2017 (edytowane) Jeśli szyba na 3 strony bez szprosów to zdecydowanie podnoszona . Edytowane 27 Października 2017 przez Zdun Darek B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wewior 02.11.2017 15:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2017 I na co się zdecydowałeś? Masz już wybrany? Blanka na pewno odpada ponieważ ma za mało szyby i mało widać palenisko więc zostaje Kfd eco max 7 3f choć znalazłem w obi https://www.obi.pl/kominki/brik-wklad-eko-szafir-3f-14-kw/p/2755783?template=PDP&box=box4 ten z obi może mieć lepsze otwieranie drzwiczek ale postaram się więcej dowiedzieć i dam znać jak to wygląda ale myślę że KFD będzie lepszym wyborem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wewior 02.11.2017 15:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2017 Jeśli szyba na 3 strony bez szprosów to zdecydowanie podnoszona . Jeżeli miałbym brać kominek z płaszczem wodnym lub z DGP to na pewno zdecydowałbym się na kominek za ponad 10tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 02.11.2017 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2017 Blanka na pewno odpada ponieważ ma za mało szyby i mało widać palenisko więc zostaje Kfd eco max 7 3f choć znalazłem w obi https://www.obi.pl/kominki/brik-wklad-eko-szafir-3f-14-kw/p/2755783?template=PDP&box=box4 ten z obi może mieć lepsze otwieranie drzwiczek ale postaram się więcej dowiedzieć i dam znać jak to wygląda ale myślę że KFD będzie lepszym wyboremTo ta sama marketowa zabawka, w dwóch wersjach.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wewior 03.11.2017 15:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2017 Pytałem o uszczelnienie drzwiczek w kfd max7 3f i dostalem taką odp:"Pomiędzy szybą frontową, a bocznymi nie ma uszczelnienia, szyby po prostu do siebie dochodzą - komora nie jest szczelna w tym wkładzie. Szczelne komory spalania mają znaczenie w domach z rekuperacją, w domu z tradycyjną wentylacją takie rozwiązanie nie powinno mieć złych skutków." Ale jednak mam obawy jak to będzie w praktyce ponieważ myślę że drzwiczki powinne być szczelne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila. 03.11.2017 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2017 Nie bardzo mam siły na czytanie całego wątku więc tym razem pójdę na skróty i zapytam bez zbędnego owijania w bawełnę Budujemy dom o powierzchni 90 m2 parter i drugie tyle to piętro. Podstawowym źródłem ogrzewania będzie gaz, jednak nie wyobrażamy sobie życia bez weekendowo-jesiennego palenia w kominku Na jakie wkłady powinniśmy zwracać uwagę? Komin mamy na 45 stopni. Bardzo zależy nam na jakości i cenie, która będzie dużo niższa niż najnowszy model lamborghini Z góry dziękuję za wszelkie rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 03.11.2017 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2017 Pytałem o uszczelnienie drzwiczek w kfd max7 3f i dostalem taką odp: "Pomiędzy szybą frontową, a bocznymi nie ma uszczelnienia, szyby po prostu do siebie dochodzą - komora nie jest szczelna w tym wkładzie. Szczelne komory spalania mają znaczenie w domach z rekuperacją, w domu z tradycyjną wentylacją takie rozwiązanie nie powinno mieć złych skutków." Ale jednak mam obawy jak to będzie w praktyce ponieważ myślę że drzwiczki powinne być szczelneDobra szyba w jednym kawałku o tych wymiarach kosztuje tyle co ten KFD.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 03.11.2017 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2017 Nie bardzo mam siły na czytanie całego wątku więc tym razem pójdę na skróty i zapytam bez zbędnego owijania w bawełnę Budujemy dom o powierzchni 90 m2 parter i drugie tyle to piętro. Podstawowym źródłem ogrzewania będzie gaz, jednak nie wyobrażamy sobie życia bez weekendowo-jesiennego palenia w kominku Na jakie wkłady powinniśmy zwracać uwagę? Komin mamy na 45 stopni. Bardzo zależy nam na jakości i cenie, która będzie dużo niższa niż najnowszy model lamborghini Z góry dziękuję za wszelkie rady Z tego co czytam, chcesz mieć dwa wkłady: dobry i tani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila. 03.11.2017 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2017 Nie Chcę mieć jeden wkład - dobry i dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 03.11.2017 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2017 Prosty, czy trójstronny?...Bo to wątek o trójstronnych.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila. 03.11.2017 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2017 Ze zmęczenia dopiero teraz zauważyłam że napisałam nie w tym wątku w którym chciałam. Proszę zatem moderatora o przesunięcie do właściwego wątku. Piotrze, nie mam pojęcia. Wiem że chcę kupić, zamontować i cieszyć się domową atmosferą Moja rodzina uwielbia wieczory przy kominku więc fajnie by było gdyby kominek miał w miarę sporą szybę. Marzył mi się widok ognia z trzech stron ale słyszałam że kominki z giętymi szybami mogą stwarzać problemy. Generalnie, w temacie pieców, wkładów itp błądzę jak dzieciak we mgle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MD. 03.11.2017 23:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2017 Ze zmęczenia dopiero teraz zauważyłam że napisałam nie w tym wątku w którym chciałam. Proszę zatem moderatora o przesunięcie do właściwego wątku. Piotrze, nie mam pojęcia. Wiem że chcę kupić, zamontować i cieszyć się domową atmosferą Moja rodzina uwielbia wieczory przy kominku więc fajnie by było gdyby kominek miał w miarę sporą szybę. Marzył mi się widok ognia z trzech stron ale słyszałam że kominki z giętymi szybami mogą stwarzać problemy. Generalnie, w temacie pieców, wkładów itp błądzę jak dzieciak we mgle Wracając do tematu jeśli chcesz dobry i tani to chcesz dwa wkłady. Moim zdaniem nie ma dobrego wkładu, który ekonomicznie nadawałby się do sporadycznego palenia. Więc albo zaakceptujesz wysoki koszt mebla do rekreacyjnego palenia albo odpuść pomysł z tanim wkładem. Jeśli kupisz skrzynkę do rekreacyjnego palenia, to nawet przy kilku rozpaleniach w roku będziesz tą inwestycję przeklinać Cała obudowa z tanim marketowym wkładem może dojść do 10k. Piecokominek dobrej jakości może kosztować niewiele więcej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts