Kominki Piotr Batura 03.11.2017 23:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2017 Wracając do tematu jeśli chcesz dobry i tani to chcesz dwa wkłady. Moim zdaniem nie ma dobrego wkładu, który ekonomicznie nadawałby się do sporadycznego palenia. Więc albo zaakceptujesz wysoki koszt mebla do rekreacyjnego palenia albo odpuść pomysł z tanim wkładem. Jeśli kupisz skrzynkę do rekreacyjnego palenia, to nawet przy kilku rozpaleniach w roku będziesz tą inwestycję przeklinać Cała obudowa z tanim marketowym wkładem może dojść do 10k. Piecokominek dobrej jakości może kosztować niewiele więcej...Jak go sobie sam zbudujesz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MD. 04.11.2017 00:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2017 Jak go sobie sam zbudujesz.... Niewiele więcej czyli 50% więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila. 04.11.2017 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2017 Wracając do tematu jeśli chcesz dobry i tani Chcę coś porządnego, nigdzie nie napisałam że ma być dobry i tani, no chyba że o czymś nie wiem Znam zasadę mówiącą o "szybko i tanio" "tanio i dobrze" i "dobrze i szybko" :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MD. 04.11.2017 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2017 Chcę coś porządnego, nigdzie nie napisałam że ma być dobry i tani, no chyba że o czymś nie wiem Znam zasadę mówiącą o "szybko i tanio" "tanio i dobrze" i "dobrze i szybko" :D To przede wszystkim pomyśl o piecokominku. Postaw coś co będzie skutecznie odbierać energię ze spalin zanim trafią one do komina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek_M 13.09.2018 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2018 Wątek może przedawniony, ale może komuś przydadzą się te informacje... Też miałem taką obawę - ale poczytałem i chodzi o powietrze na kurtynę powietrzną (aby szyba się nie brudziła) które jest pobierane z górnej krawędzi szyby - jest to normalna praktyka we wkładach kominkowych które nie są montowane w domach z tradycyjną wentylacją - same drzwiczki są naprawdę szczelne i nawet na połączeniu szyb nie ma żadnej szczeliny. Kupiłem tan kominek KFD MAX 7 3F i jestem bardzo zadowolony. Skusiła mnie: Konstrukcja żeliwno / stalowa (żeliwny korpus, stalowa fasada i drzwi) - jest to połączenie łączące wytrzymałość żeliwa z estetyką stali; Unikatowa konstrukcja urządzenia z trzema szybami bez szprosa - nie znalazłem nic podobnego na rynku w tak atrakcyjnej cenie. Jedyną alternatywą są kominki z podnoszonymi drzwiami (ale te kosztują powyżej 10000zł) Efekt wizji ognia z 3 stron jest naprawdę imponujący Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 14.09.2018 00:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2018 Wątek może przedawniony, ale może komuś przydadzą się te informacje... Też miałem taką obawę - ale poczytałem i chodzi o powietrze na kurtynę powietrzną (aby szyba się nie brudziła) które jest pobierane z górnej krawędzi szyby - jest to normalna praktyka we wkładach kominkowych które nie są montowane w domach z tradycyjną wentylacją - same drzwiczki są naprawdę szczelne i nawet na połączeniu szyb nie ma żadnej szczeliny. Kupiłem tan kominek KFD MAX 7 3F i jestem bardzo zadowolony. Skusiła mnie: Konstrukcja żeliwno / stalowa (żeliwny korpus, stalowa fasada i drzwi) - jest to połączenie łączące wytrzymałość żeliwa z estetyką stali; Unikatowa konstrukcja urządzenia z trzema szybami bez szprosa - nie znalazłem nic podobnego na rynku w tak atrakcyjnej cenie. Jedyną alternatywą są kominki z podnoszonymi drzwiami (ale te kosztują powyżej 10000zł) Efekt wizji ognia z 3 stron jest naprawdę imponujący A kiedy go kupiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomtom4AD 17.09.2018 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2018 Ja byłbym ostrożny z pakietem trzyszybowym - pomyśl ile ciepła wyjdzie na salon / pomieszczenie które chcesz ogrzać. Tutaj prawie nie ma mowy o akumulacji, także trzeba uważać żeby po rozpaleniu jeszcze dało się wytrzymac w tym pomieszczeniu. Przykład mojego qmpla który ma narożny kominek o dużej mocy ale słabej akumulacji - po rozpaleniu mówi ze moze chodzić w majtkach a i tak jest za gorąco i trzeba otwierac okna.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek_M 22.10.2018 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2018 A kiedy go kupiłeś? Kupiłem i instalowałem gdzieś na początku maja. W końcu zaczęły się chłodne wieczory i można korzystać z kominka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 22.10.2018 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2018 Kupiłem i instalowałem gdzieś na początku maja. W końcu zaczęły się chłodne wieczory i można korzystać z kominka Grzesiek. Zaglądaj tu czasem. Przydadzą się opinie o wkładzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_PiotR_ 05.03.2020 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2020 Kupiłem i instalowałem gdzieś na początku maja. W końcu zaczęły się chłodne wieczory i można korzystać z kominka I jak się sprawdza? Trochę czasu minęło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts