Kamil908 12.10.2017 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2017 Witam, Mam problem ze spalaniem ekogroszku retopal. Palenisko to retorta. Podczas spalania tworzą się spieki. W popielniku mam spieki, takie bryły szare, jakby były stopione złączone że sobą. Ciężko je zgniesc. Gdy palilem silverem Bartexu miałem tylko drobne spieki które kruszyly się w ręce. W czym może być problem. Aktualne ustawienia: Temp kotka: 60 Czas podawania 8 Czas między podawaniem:52 Wydajność dmuchawy:4/12 Dmuchawa zasłonieta na 80% Czas przednich:25s Czas przerwy w podtrzymaniu: 7min Krotnosc:2 [/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 13.10.2017 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2017 Retopal ogólnie się w taki popcorn spalaTak to mniej-wiecej wygląda jak na Twojej fotce Możesz spróbowac zdjąć jeden bieg z dmuchawy, ale raczej tego nie zmienisz. Ten węgiel tak ma, w takie "figureczki pocornowate" się spala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oldsparrow007 13.10.2017 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2017 Witaj, Palę już RETOPALEM od 7 lat, z początku również miałem takie same problemy jak Ty, wręcz blokowało mi retortę a zmiana ustawień nic nie pomagała. Rozwiązaniem problemu jest BARDZO, BARDZO SUCHY groszek, najlepiej z poprzedniego sezonu, dodatkowo przed wrzuceniem do zasobnika przesypuję go do worków polipropylenowych i suszę w kotłowni gdzie panuje około 20 - 25 stopni. Groszek suszy się minimum miesiąc w workach zanim trafi do zasobnika kotła, teraz nie mam żadnych problemów ze spiekami. Moje ustawienia toTemp kotka: 60°CCzas podawania 15sCzas między podawaniem: 70sWydajność dmuchawy: 35%Dmuchawa zasłonięta na 80%Przerwa podtrzymania: 90minPraca podtrzymania: 15s Jeśli zachodzi taka potrzeba to reguluję tylko czasem między podawaniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts