Aszot 17.09.2004 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2004 Witam,co sądzicie o projekcie APS 98? http://www.archi-projekt.com.pl/projekt.php?id=98Wasze uwagi i opinie będą dla mnie bardzo pomocne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aszot 19.09.2004 13:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2004 Witam, co sądzicie o projekcie APS 98?Dla zainteresowanych ten projekt jest niżej http://www.archi-projekt.com.pl/projekt.php?id=98 Front (wejście i wjazd) znajduje się od północy, czyli ogród jest od południa. Zastanwiam się czy w tym projekcie dobrym rozwiązaniem jest klatka schodowa zaraz nad wejściem. Poza tym wydaje mi się, że zajmuje ona trochę za dużo miejsca na poddaszu? a może tylko mi się wydaje i lepsza jest większa, przez co wygodniejsza tak duża komunikacja? Także nie jestem pewna co do balkonu nad wejściem (na który wychodzi się właśnie ze schodów), może lepszym rozwiązaniem byłoby przedłużyć dach z garażu? Natomiast podoba mi się układ pomieszczeń na parterze, ponieważ zależy mi na dodatkowym pokoju (ale tu zastanawiam się nad zamianą tego pokoju z kuchnią- tak aby kuchnia jednak była od północy?) Jeśli chodzi o kominek--> czy dobrze jest w tym miejscu, czy może lepiej byłoby umieścić go w kącie zaraz przy wejściu do salonu? Ale się rozpisałam, ale wszystkie Wasze wskazówki i uwagi będą dla mnie cenne. Proszę jeszcze o opinie co do wielkości pomieszczeń na poddaszu oraz o jaki będzie koszt takiego domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aszot 19.09.2004 18:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2004 co sądzicie o projekcie APS 98? http://www.archi-projekt.com.pl/projekt.php?id=98 Czy naprawdę nie ma chętnych do oceny tego projektu Wszystkie Wasze uwagi będą dla mnie bardzo pomocne i cenne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aszot 19.09.2004 18:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2004 Dlaczego nie ma chętnych do napisania swoich uwag o tym projekcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał_B. 19.09.2004 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2004 Uważam że to świetny projekt. Szkoda że jak ja szukałem to takiego nie widziałem. W sume to mój dom ma bardzo podobny rozkład pomieszczeń tylko u mnie jest mniejszy hall którego to jeszcze pomniejszyłem podczas budowy na rzecz łazienki na parterze. Kuchnie bym zostawił ponieważ przenosząc ją trzeba by było przenieść także i komin a to już spore zamieszanie. Można by było jedynie kominek przesunąć troche w lewo tak aby ciepło z niego ogrzewało hall, no chyba że jest brane pod uwage rozprowadzenie ciepłego powietrza. Poza tym dla mnie jest świetny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kret 20.09.2004 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2004 Miałem zamiar budować ten projekt, długo się zastanawiałem ale "na szczęście":) tego nie zrobiłem i z perspektywy czasu i doświadczeń (mam prawie ukończony inny) chętnie podzielę się uwagami - tylko nie bierz ich sobie za bardzo do serca - są jak każde subiektywne : góra - w porządku, przesunąłbym tylko ścianę między łazienką a pralnią na korzyść większej łazienki, no i może garderoba - wejście od korytarza; za to niestety dół - jak dla mnie same wady - 1) dramatycznie mały salon - powinno być minimum 40 m2, gdzie tam się zmieści prawdziwe kino domowe i kominek ? przecież tam przebywa się najwięcej - zdecydowanie za mały; 2) ściana między kuchnią i salonem - wywalić , jestem za przestrzenią otwartą, ale to i tak nic nie da bo nie ma gdzie powiększyć tej przestrezni, patrz pkt1 3) malutka kotłownia - u mnie jest 7 m2 i ledwo wepchnąłem viessmana, centarlny odkurzacz i prawie nie ma gdzie się ruszyć 4) wąski garaż - nie bardzo pootwierasz swobodnie wszystkie drzwi samochodu w środku 5) jak dla mnie za prosty dach - bokami trąci dwuspadem a to już jak dla mnie stodoła niestety w sumie tyle, ale jest to subiektywne i jak się tobie podoba to buduj i nie patrz na innych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aszot 20.09.2004 09:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2004 Dzięki za uwagi. Jak dla nas to salon nie jest za mały sporo lat mieszkamy (4 osoby i pies w bloku na 65 kawałkach i jakoś dajemy sobie radę, ale teraz czas na zmiany. Miałem zamiar budować ten projekt, długo się zastanawiałem ale "na szczęście" tego nie zrobiłem i z perspektywy czasu i doświadczeń (mam prawie ukończony inny) Można wiedzieć co budujesz? Mam jeszcze prośbę- jakie będą koszty 'mojego' domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pagin 20.09.2004 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2004 Witam,Takze buduje wg jednego z projektow Archi-Projekt - tzn wg APS 115. Ogolnie mozna powiedziec ze te projekty nie sa tanie w wykonaniu - patrz rozczlonkowana bryla budynku, roznice poziomow podlog, wielopolaciowy dach (w APS98 troche mniej niz w APS 115). No i balkony. Ja u siebie wszystkie obcialem. Co do parteru. Jak ktos napisal troche za maly garaz i kotlownia, ale salon wg mnie nie jest za maly. Niektorym moze przeszkadzac zbyt bliskie sasiedztow kuchni i lazienki., ale mi osobiscie nie przeszkadza. Co do poddasza to nie mam wiekszych zastrzezen. Ladne schody ze spocznikiem. Powiekszylbym tylko lazienke kosztem suszarni znajdujacej sie za nia, zlikwidowal balkon na holu a drzwi balkonowe zastapil oknem. Ogolnie ladny dom o proporcjonalnych wnetrzachPozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aszot 20.09.2004 10:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2004 Dzięki za rady Może ktoś jeszcze się pokusi i napisze co myśli o tym domu? podpowie coś dobrego? Chcę jeszcze dodać, że razem z siostrą myślimy o zbliźniaczeniu tego domu. Warunki zabudowy są jakie są dlatego lepiej jest nam zbudować na dwóch naszych działkach bliźniak, niż 'dokleić' się do sąsiadów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pagin 20.09.2004 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2004 Aszot - czyzbym widzial dwa watki z tym samym pytaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aszot 20.09.2004 10:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2004 To jest ten sam wątek, chciałam umieścić go jeszcze w doswiadczeniach... ups Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kret 20.09.2004 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2004 Aszot, buduję mocno zmieniony APS114 z tej samej pracowni. Co do kosztów to, moim zdaniem, nie patrz na to tak - "zbuduję brzydszy z wyglądu bo będzie tańszy" - później będziesz w nim mieszkał i go oglądał i pluł sobie w brodę. Buduj to co Ci się podoba - to Ty będziesz tam mieszkał! Co do kosztów to domy z Archi-Projektu nie są niestety najtańsze w budowie. Zależy ile zrobisz sam - u mnie koszt wyjdzie koło 1400/m2 z dosyć wypasionym stanem wyposażenia (rolety zewn., okna obustronny kolor ze szprosami, viessman olejowy z najwyższym modelem elektroniki, rekuperator, elektryka gwiaździsta pod sterownik PLC, alarm itp.) ale bardzo dużo zrobiłem sam - np. wszystkie instalacje wewn. Chciałem wstawić zdjęcia mojego stanu obecnego ale coś mi nie wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniel i kasia 24.04.2006 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Witam, poszukuję zdjęć z realizacji i z wykończenia wnętrz projektu aps 98 z zpracowni archi - projekt. Będę wdzięczny za jakiekolwiek zdjęcia. Jeśli ktoś ma jakieś praktycze uwagi co do budowy lub zmian w projekcie to chętnie skorzystam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniel i kasia 25.04.2006 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 Naprawdę nikt nie ma nic do powiedzenia na temat tego projektu ?Nikt nie buduje tego domu ? Przecież to świetny projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniel i kasia 27.04.2006 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 Jeżeli ktoś ma jakieś uwagi to niech uprzejmie się nimi podzieli pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mormira 20.07.2006 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 Witam, jestem tutaj nowicjuszka. Bardzo podob mi sie ten projekt. Szczególnie zachwycił mnie salon i rozkad pokoi na gorze z balkonem. Czy ktos go budował , prosze o opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grazia-Ol 13.09.2006 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 Czy ktoś buduje APS 98 z pracowni Archi-projekt w Lublinie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grazia-Ol 23.09.2006 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2006 Jestem w trakcie budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TONY SOPRANO 12.10.2006 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 Witam wszystkich właśnie odebrałem projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grazia-Ol 14.10.2006 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2006 No właśnie, ale za nasze informacje nie byłeś łaskaw podziękować, a teraz otwierasz nowy wątek i zachęcasz do dyskusji, to nie jest w porzadku, ale życzymy ci powodzenia. Naszego domu w albumie nie będziesz juz mial mozliowści oglądać, adres zmieniony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts