Brixon 13.10.2017 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2017 Witam. Proszę o poradę który styropian wybrać na docieplenie domu. Swisspor EPS 32 PLUS FASADA moge kupic za 169 m3 jesli kupie go razem z kołkami siatka itp.. Normalna cena 185 zł m3. Austrotherm EPS 33 FASSADA THERMA mogę kupić za 189 zł m3 bez dodatkowych rabatów. Interesuje mnie bardziej swisspor ale czy warto? Czy ktoś miał styczność z tym modelem który chce kupić? Dom postawiony 7 lat temu, więc nie ma co oczekiwać ale chcę go jakoś przyzwoicie docieplić Proszę o porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morelowy 13.10.2017 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2017 Witaj,Też stoję przed dylematem zakupu styropianu. Oczywiście zazwyczaj głównym wyznacznikiem jest cena.Szukałem najtańszego i również natknąłem się na ofertę z "pewnego serwisu aukcyjnego" za 169zł w komplecie.Chciałem tylko kolegę (jeśli tak mogę się zwrócić) uprzedzić ze wyliczyłem sobie to i nie opłaca się tego kupować bo sprzedawca zarabia poprostu na dodatkach.Już na samej siatce zarabia na różnicy w cenie styropianu, ja potrzebuje na 200m2 styropainu więc szybko porachowałem ze lepiej wziąć z lokalnej hurtowni gdzie udało mi się wynegocjować dobrą cenę 184zł za tego swisspora i zawsze człowiek może to zwrócić jak coś zostanie.Co do wyboru pomiędzy marka styropianu nie pomogę, wydaje mi się że nie ma aż takiej różnicy, pewnie trzeba by to sprawdzić organoleptycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brixon 13.10.2017 12:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2017 u mnie w hurtowniach po 200 zł... A austrotherm 33 - 197 w chwili obecnej pewnie będę musiał kupić za 185 swisspora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brixon 13.10.2017 12:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2017 u mnie w hurtowniach po 200 zł... A austrotherm 33 - 197 w chwili obecnej pewnie będę musiał kupić za 185 swissporana aukcji bo narazie nic lepszego nie widze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciuspala 13.10.2017 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2017 Sprawdziłem wlasnie moj cennik Swisspora i 0,32 jak masz cene 185 zl to brać ja bym po tyle nie sprzedał, Termoorganika Galxy po 189-zl a Polstyr 0,33 po 179 zl.Cóż drogi ten styropian.U mnie fasada stanęła ale podloga idzie jak ciepłe bułeczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 13.10.2017 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2017 Ja się mieszczę z cena 185 za Swiss bez obostrzeń że musisz kupić u mnie kołki. Austro nie sprawdzałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciuspala 13.10.2017 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2017 Ja się mieszczę z cena 185 za Swiss bez obostrzeń że musisz kupić u mnie kołki. Austro nie sprawdzałem Raczej nie zarobisz chyba że mas bonus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 13.10.2017 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2017 Mikro marza plus skonto 2% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciuspala 13.10.2017 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2017 Muszę porozmawiać z przedstawicielem swiss bo ja skonta nie mam:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brixon 13.10.2017 19:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2017 Byłem dzisiaj u gościa który miał mi robić elewację, powiedział że swiss'a w ogóle nie zna ze robi na austrothermie ale ze nie zrobi mi na 0,33 grafitowym bo jest za twardy i tynk może pękać hahaha i poleca mi 0,40 austrothermu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 14.10.2017 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2017 troche racji w tym jest co powiedzial 0,033 to styropiany z gatunku "produkt styropianopodobny" oprocz lambdy istotne jest tez to jaki ten styropian jest. z grafitow 0,031 jest ok, etixx fasada jest najlepszym styropianem jaki wogole wystepuje na elewacje 0,032 moze byc jak jest dobrego producenta 0,033 - ja te styropiany nazywam "zeby sasiad widzial ze robie grafitowym" bo poza lambda parametr TR i wagi ma znaczenie, stabilnosc wymiarowa rowniez. Kiedys klient sie uparl ze chce jakis tam tani eps 0,033 i prosil zeby przyjechal na plac dso nas bo on nie ma miejsca i zeby mu sukcesywnie dowozic. Przyjechalo toto... magazynierzy przyszli po 5 minutach i mowia, ze maja watpliwosci czy to rozladowywac, bo klient chyba tego nie kupi. biorac paczke w rece robila sie dziura po palcach w plytach. sztywne ale kruche. natomiast Ty z gosciem od elewacji powinienes rozmawiac o zafakturowaniu tego na 8% i wtedy masz realne oszczednosci na styroipianie i materialach. 185 brutto to inaczej 150,40 netto/m3 Przy fakturowaniu 23% - 185 przy fakturowaniu 8% to 162,44 i analogicznie wszystkie inne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciuspala 14.10.2017 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2017 Moja firma wchodzi w handel Knaufem w dziedzinie styropianu, muszę pomacać ten etixx:-)Tylko cena ...trochę odstrasza. Żeby cokolwiek zarobić trzeba sprzedać po 235 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 14.10.2017 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2017 Moja firma wchodzi w handel Knaufem w dziedzinie styropianu, muszę pomacać ten etixx:-) Tylko cena ...trochę odstrasza. Żeby cokolwiek zarobić trzeba sprzedać po 235 zł. Heh etixx jest piekny. Doceni go klient, ktory chce dobrej jakosci produkt, i wykonawca który ceni przede wszystkim swoj czas i komfort pracy. Wart jest kazdej zlotowki na niego wydanej. Natomiast to dalkej styropian zarobek rzedu 5zl na m3 juz jest "normalny" Brakuje mi w etixx 2 grubosci: 25cm i 10cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brixon 15.10.2017 08:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2017 (edytowane) troche racji w tym jest co powiedzial 0,033 to styropiany z gatunku "produkt styropianopodobny" oprocz lambdy istotne jest tez to jaki ten styropian jest. z grafitow 0,031 jest ok, etixx fasada jest najlepszym styropianem jaki wogole wystepuje na elewacje 0,032 moze byc jak jest dobrego producenta 0,033 - ja te styropiany nazywam "zeby sasiad widzial ze robie grafitowym" bo poza lambda parametr TR i wagi ma znaczenie, stabilnosc wymiarowa rowniez. Kiedys klient sie uparl ze chce jakis tam tani eps 0,033 i prosil zeby przyjechal na plac dso nas bo on nie ma miejsca i zeby mu sukcesywnie dowozic. Przyjechalo toto... magazynierzy przyszli po 5 minutach i mowia, ze maja watpliwosci czy to rozladowywac, bo klient chyba tego nie kupi. biorac paczke w rece robila sie dziura po palcach w plytach. sztywne ale kruche. natomiast Ty z gosciem od elewacji powinienes rozmawiac o zafakturowaniu tego na 8% i wtedy masz realne oszczednosci na styroipianie i materialach. 185 brutto to inaczej 150,40 netto/m3 Przy fakturowaniu 23% - 185 przy fakturowaniu 8% to 162,44 i analogicznie wszystkie inne Ogólnie chodziło mi o 0.32 swisspora, on mi powiedzial ze swisspor to wynalazek No dobra ale jeśli mam styropian 0,38 i 0,32 w tej samej cenie to dlaczego nie kupić 0,32 ? Albo inaczej zapytam, dom jest z półtora pustaka pianowego na zaprawie z pustka powietrzna. Dom będę ogrzewał gazem. maksymalna grubość jaką mogę dać to 12 cm bo okna strasznie wpadną do środka. Jaki styropian polecacie na ten dom? Edytowane 15 Października 2017 przez Brixon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts