Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Remont zawilgoconej kotłowni // płyta KG + izolacja pod płytę

kon_kon

Recommended Posts

Witam!

Witam wszystkich forumowiczów - to mój pierwszy postna tym forum. Od małego działałem z ojcem w różnego rodzaju remontach teraz tez to co jestem w stanie robię w domu sam.

Zabrałem się za porządkowanie małego pomieszczenia które leży w przyziemiu ( połowa budynku poniżej lini gruntu z małym okienkiem pod sufitem. Pomieszczenie dość zawilgocone, jak wszystkie w przyziemiu , ściana frontowa w miejscu poniżej gruntu jest zimna była mokra kiedyś teraz po ociepleniu domu jest lepiej ale wilgoć i ślady po niej pozostały, w tym pomieszczeniu nigdy nic nie było robione, sa tam stare tynki , obsypujące sie drobnym piachem, jakieś kawałki płyt KG cegły ogólnie wszystko co się da

Nie kładłem nigdy płyt KG a to pomieszczeni jest dobrym miejscem ma trening i pierwszy raz bo cokolwiek i jakkolwiek tam zrobię biedzi i tak super w stosunku do tego co jest tam w tej chwili - poradników jest mnóstwo i z tym sobie poradzę prośba tylko o Wasza opinie

Czy dobrym pomysłem jest zakrycie tej ściany płytami i izolacja wełną bezpośrednio na ścianę ? Czy przed położeniem płyty i izolacji ta ściana powinna być w jakiś sposób przygotowana do tego? czy wystarczy to zakryć izolacją przykryć płyta i zapomnieć o tym? Ściana jest w tej chwili niby sucha ale ogolnie w tym miejscju jest chłodno i wilgotno - planuje zamontować tam jakiś mały grzejnik elektryczny. Dodaje zdjęcia pomocnicze Będę wdzięczny za poradę

dziękuje i pozdrawiam

Konrad

2017-10-13_15h12_07.jpg2017-10-13_15h07_52.jpg