kon_kon 13.10.2017 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2017 Witam! Witam wszystkich forumowiczów - to mój pierwszy postna tym forum. Od małego działałem z ojcem w różnego rodzaju remontach teraz tez to co jestem w stanie robię w domu sam. Zabrałem się za porządkowanie małego pomieszczenia które leży w przyziemiu ( połowa budynku poniżej lini gruntu z małym okienkiem pod sufitem. Pomieszczenie dość zawilgocone, jak wszystkie w przyziemiu , ściana frontowa w miejscu poniżej gruntu jest zimna była mokra kiedyś teraz po ociepleniu domu jest lepiej ale wilgoć i ślady po niej pozostały, w tym pomieszczeniu nigdy nic nie było robione, sa tam stare tynki , obsypujące sie drobnym piachem, jakieś kawałki płyt KG cegły ogólnie wszystko co się da Nie kładłem nigdy płyt KG a to pomieszczeni jest dobrym miejscem ma trening i pierwszy raz bo cokolwiek i jakkolwiek tam zrobię biedzi i tak super w stosunku do tego co jest tam w tej chwili - poradników jest mnóstwo i z tym sobie poradzę prośba tylko o Wasza opinie Czy dobrym pomysłem jest zakrycie tej ściany płytami i izolacja wełną bezpośrednio na ścianę ? Czy przed położeniem płyty i izolacji ta ściana powinna być w jakiś sposób przygotowana do tego? czy wystarczy to zakryć izolacją przykryć płyta i zapomnieć o tym? Ściana jest w tej chwili niby sucha ale ogolnie w tym miejscju jest chłodno i wilgotno - planuje zamontować tam jakiś mały grzejnik elektryczny. Dodaje zdjęcia pomocnicze Będę wdzięczny za poradę dziękuje i pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek88 13.10.2017 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2017 za scianą na zewnątrz bezposrednio przy niej jest chodnik z betonu lub kostki brukowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts