marioplf 13.10.2017 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2017 Witam. Na załączonym obrazku (przepraszam za jakość i wykonanie) widać mniej więcej jak wygląda u mnie podłączenie CO. Od razu gorąca woda wychodzi z pieca na pompkę, a następnie na grzejniki i do zbiornika wyrównawczego. Wcześniej działało wszystko grawitacyjnie, jednak dołożyłem 1 grzejnik (ten z krzywo poprowadzonymi rurkami PP i one faktycznie mogą mieć czasem z górki, czasem pod górkę [około 6m]), jednak ten grzejnik nie grzeje. Gdy chcę go odpowietrzyć zamiast wypychać powietrze robi się podciśnienie Gdy dolewam wody - ta leci już przelewem, a odpowietrzyć się nie da. Gdy zaślepię na chwilkę przelew i dopuszczę przez kilka sekund wody do układu zrobi się ciśnienie i uda się odpowietrzyć, jednak nadal grzejnik ten nie grzeje. Cała reszta grzeje świetnie. Między dołem zbiornika wyrównawczego na poddaszu a górą grzejników na poddaszu jest około 50 cm - ale już go wyżej nie podniosę (jest pod samym dachem). Być może pompa powinna iść na obieg samych grzejników a nie na obieg wszystkiego, czyli grzejników i zbiornika wyrównawczego ? Może należałoby wpiąć się przed pompę i z tego miejsca poprowadzić rurkę do zbiornika wyrównawczego ? Być moze od zbiornika jeszcze wyjść 1 rurką odpowietrzającą ? Czy wystarczy ta przelewowa ? (dodam tylko, że ta przelewowa nie jest pionowa, jak pokazana na rysunku... tylko w połowie drogi jest pozioma i może mieć kilka cm pod górkę - czy przez to może tak się dziać) ? Proszę o rady, gdyż sam mogę jedynie domniemywać... Liczę na Waszą pomoc. Pozdrawiam. Mariusz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts