Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KBE 70mm

Recommended Posts

Nie mam, ale to co piszesz nie ma sensu. I co z tego, że ktoś ma. Jak nie wiadomo z której fabryki, a jakimi szybami, jakim "garniturem" okuć. Jak wykonane, jak zamontowane. Z jakimi dodatkami. To wszystko ma istotny wpływ na parametry okien.

Współczynnik pewnie dla szyby. A cale okno gorzej i to czasem sporo gorzej. Pytanie: czy współczynnik U to wyliczenie ich kalkulatora? czy badań? jeśli mają badania, to pewnie znają też parametr przepuszczalności powietrza. To rzecz o której może wie może co 10 doradca..

Powiem tak: firma kusi Cię nazwą profili i okuć. A czymś więcej ? Jakimś konkretem?

Ha! Ha! Ha! Jeśli ktoś poinformował Pana, że 5 komorowe okno ma współczynnik przenikania ciepła 0,7, to ordynarnie oszukuje.

Az tak tego nie odebrałem, ale faktycznie : "5komorowe, współczynnik 0,7" to jakby powiedzieć że auto pali 5 l/100km a faktycznie pali blisko 10..

Współczynnik pewnie dla szyby. A cale okno gorzej i to czasem sporo gorzej. Pytanie: czy współczynnik U to wyliczenie ich kalkulatora? czy badań? jeśli mają badania, to pewnie znają też parametr przepuszczalności powietrza. To rzecz o której może wie może co 10 doradca..

Powiem tak: firma kusi Cię nazwą profili i okuć. A czymś więcej ? Jakimś konkretem?

Cena :D która jest kilka tysiecy tansza przy calym domu w stosunku do profili veka. Oczywiscie nie jestem przekonany ze mam je kupic bo cena z czegos wynika a nie moge znalezc zadnych konkretnych informacji na ten temat,dlatego pytam bardziej dosiadczonych osób :) Tak jak piszesz firma skusila mnie nazwa i okuciami

Cena :D która jest kilka tysiecy tansza przy calym domu w stosunku do profili veka. Tak jak piszesz firma skusila mnie nazwa i okuciami

Raczej ceną za nazwę i okucia:-). Jeżeli jedyną cechą okien w Pańskim domu ma być niska cena, to brać. Jeśli w Pańskim oczekiwaniu okna mają posiadać jeszcze inne cechy, o których Pan nie wspomina w publicznej wypowiedzi, to proszę sprawdzić, czy okna posiadają oczekiwane przez Pana właściwości. I tyle tych problemów z wyborem. Zasada jest prosta: Kupuję tylko okna zgodne z moimi oczekiwaniami za najbardziej atrakcyjną cenę. Najpierw spełnienie wymagań, potem cena.

Nie do konca jest tak ze sugeruje sie tylko cena, tak jak juz napisalem dostalem taka oferte i w porównaniu do profili veki wychodzi duzo taniej dlatego zapytalem czy ktos cos wie na temat tych profili. Moj blad ze nie podalem szczegółowych informacji, podalem informacje takie ktore sam dostalem, a jak jz pisalem jestem. laikiem w sprawie okien. Tak czy inaczej dziękuję za pomoc, będę szukal dalej

KBE kiedyś była marką. Firma w Polsce zniknęła, potem nazwę ktoś reaktywował bo pasowała do założeń marketingowych. Można przypuszczać, że trafiają w segment ekonomiczny, gdzie nie ma innych priorytetów niż cena.

To jakby powiedzieć: chcę auto z silnikiem 2,0 i z welurową tapicerką... Wybierzesz najtańsze? czy pod uwagę weźmiesz też inne parametry?

Edytowane przez finlandia
błąd

KBE kiedyś była marką. Firma w Polsce zniknęła, potem nazwę ktoś reaktywował bo pasowała do założeń marketingowych. Można przypuszczać, że trafiają w segment ekonomiczny, gdzie nie ma innych priorytetów niż cena.

To jakby powiedzieć: chcę auto z silnikiem 2,0 i z welurową tapicerką... Wybierzesz najtańsze? czy pod uwagę weźmiesz też inne parametry?

KBE jest marką należącą do Profine. W wersji 70 mm to ekonomia ,ale w odmianie KBE 88 mm Passivhaus ma certyfikat z Darmstadt. Wybór poziomu wartości użytkowej okien należy do nabywcy. A co do porównań, to w tym przypadku (jak i wielu innych na FM) nabywca nie szuka porównania gotowych aut określonych marek, a pyta jedynie o blachę z jakiej produkuje się karoserie. Jeśli porównanie blach umożliwi mu wybór lepszego auta, to dlaczego nie?