bednarka250 14.10.2017 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2017 Witam, proszę o podpowiedzi osoby zorientowane w spr dofinansowania do modernizację ogrzewania w domu jednorodzinnym w Warszawie. Wymienię moje potrzeby modernizacji. Czy i na co mogę liczyć w kwestii dofinansowania ?1. Wymiana pieca gazowego 2 funkcyjnego, przepływowego (ogrzewanie i ciepła woda). Piec ma 20 lat i ledwo zipie. Dobrze by było wymienić go na kondensacyjny lecz to wiąże się z przeróbkami również komina - jak słyszałam i w sumie jest b. kosztowne.2. Wymiana 4 grzejników Convector na płytowe. Mam mieszane, płytowe grzeją b dobrze a Convectory, chociaz były znacznie droższe - wiecznie ledwo letnie i zimno w tych pomieszczeniach gdzie są. Instalator poradził mi wymianę tych 4 ech Convectorów na płytowe aby ujednolicić system i w ogóle, płytowe lepiej grzeją.3. Wymiana drewnianych okien w całym domu, okna 20 lat, szpary, nieszczelności.4. Instalacja ....hm, chyba pompa cieplna się to nazywa. Chodzi mi o coś takiego co z ziemię wkręcają i to odzyskuje energię cieplną z ziemi na zewnątrz budynku usytuowane, ale ciepło przekazuje do wewnątrz.5. Wymiana kominka na stałe wbudowanego, gdyż aktualny nie ma szyby bo popsuta i w środku zamiast tego zainstalowana jest mini koza. Służy do ...docieplania miejscowego - jak to kominek, opalany drewnem. Wiem, że są takie kominki- wkłady energooszczędne, które wiecej ciepła oddają, bo u mnie to b. dużo ciepła idzie ...w komin dosłownie.6. Zatkanie, ocieplenie dotychczasowej ZETKI doprowadzającej świeże powietrze do pomieszczenia piecowego wewnątrz domu. Czy mogę liczyć na dofinansowanie i jakie któregoś z punkntów jw ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts