PiterBo 16.10.2017 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2017 Nie bardzo znalazłem odpowiedz na pytanie i nie wiele jest informacji w necie, chcę przed zimą zrobić mały serwis swojej PC mianowicie. Na jednostce zewnętrznej na lamelach mam zielony nalot , jak domyślam są to pewnego rodzaju grzyby i pleśnie. Pytanie zasadnicze czym to usunąć jakiś preparat ktoś może polecić aby spryskać i np spłukać delikatnie wodą aby to wszystko spłyneło ?Chciałem też pomyć wiatraki i samą kratkę osłonową bo trochę ma na sobie już nalotu. Jakieś pomysły sugestie ? aha odpowiedź typu " zadzwoń po fachowca" można sobie darować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domelek 16.10.2017 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2017 może to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
map78 16.10.2017 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2017 Pytanie zasadnicze czym to usunąć jakiś preparat ktoś może polecić aby spryskać i np spłukać delikatnie wodą aby to wszystko spłyneło ? Chciałem też pomyć wiatraki i samą kratkę osłonową bo trochę ma na sobie już nalotu. Jakieś pomysły sugestie ? aha odpowiedź typu " zadzwoń po fachowca" można sobie darować. To nie jest jakieś specjalnie delikatne urządzenie, więc bez obaw. Ja co roku zdejmuję obudowę, zlewam wodą z szlaucha, potem spryskuje płynem do mycia szyb i czyszczę lamele szczotką, a wiatraki szorstką gąbką. Potem jeszcze raz obficie spłukuję wodą wodą i składam z powrotem. Działa mi piaty sezon bez najmniejszej awarii, więc chyba jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobrow 16.10.2017 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2017 Hej,u mnie nie ma żadnego widocznego nalotu na wymienniku , po dwóch sezonach umyłem kratki od wentylatorów ( zabrudzenie od sadzy , po sąsiedzku...)I to jest moja konserwacja zewnętrzna ,międzysezonowa.Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pratchawiec 16.10.2017 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2017 Witam Czwarty sezon.Nie robię nic.Jednostka zewnętrzna stoi na otwartym terenie. Odkurza ją wiatr, myje deszcz.Brak jakichkolwiek nalotów oraz śladów rdzy. Pozdrawiam Pratchawiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kmil_ 17.10.2017 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2017 U mnie po 1.5 roku też niczego niepokojącego nie widzę. Obudowa jest lekko przykurzona czasami, ale bez drastycznych widoków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
map78 17.10.2017 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2017 Ja mieszkam przy piaszczystej drodze i po suchym lecie kurzu od przejeżdżających samochodów jest niestety od groma. Jakbym odpuścił czyszczenie to penie też nic by się nie stało, ale po węglu poświęcenie 2 godzin rocznie na pompę nie jest wielkim wysiłkiem, a świadomość, że być może poprawiłem sprawność i mam błyszczącą pompkę - bezcenna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts