ewa9000 16.10.2017 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2017 Dzien dobry, mam remont dachu z powodu fuszerki. Poza innymi pracami trzeba bylo wykonac nowa izolacje komina. Stara obudowa rozpadla sie przy demontazu i panowie zrobili taka z blachy, podobno ocynkowanej ktora wyglada tak jak na obrazku ponizej. Wiedzialam, ze ma byc blacha, ale to co jest wyglada jakos dziwnie , a poza tym brzydko. Te kominy sa w 6 szeregowkach do poprawienia, a innym jest raczej wszystko jedno. Prosze o opinie. [ATTACH=CONFIG]398812[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 16.10.2017 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2017 Bo ja wiem czy dziwnie? Kolor Ci się nie podoba? Czy jest dobrze, trudno ocenić na podstawie Twoich zdjęć.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa9000 16.10.2017 14:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2017 Glownie chodzi mi o przymocowanie blachy do komina srubami. Nie wiem czy to nie bedzie rdzewialo po uplywie gwarancji. Komin byl wczesniej obudowany plyta i zaizolowany, wiec nie byly wkrecane w mur, to jest dobra wiadomosc. Pod tym okapem na samej gorze jest ok 5-7 cm przestrzeni ktora nie jest zakryta blacha. Kolor wyglada jak w magazynie sklepu, ale to jakby wtorny problem. Wszedzie w sieci widzialam kominy z blachy obudowywane na rabek stojacy, tak ze nie bylo zadnych srub. Drugie, w sieci pisali o mocowaniu na nity a nie na sruby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 16.10.2017 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2017 Śruby mogą być nierdzewne, tak jak nity...Jaką płytą był ten komin obudowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa9000 16.10.2017 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2017 Komin zostal obity plyta OSB, a potem jakis czarny material. Okolo 7 cm do szczytu jest przerwa, bez blachy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 17.10.2017 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2017 Komin zostal obity plyta OSB, a potem jakis czarny material. Okolo 7 cm do szczytu jest przerwa, bez blachy.Zastanawiam się skąd się biorą "MISZCZOWIE", którzy kominy z drewna budują. Właśnie z jednym wybieram się do nadzoru budowlanego....http://blog.kominki-batura.pl/nowa-moda/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts