mario244 16.10.2017 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2017 Witam. Od kilku dni jestem posiadaczem pieca Red na pellet. Piec jeszcze nie podłączony a już chyba muszę go reklamować . Chodzi o palec zgarniające szlakę na końcu ślimaka a w zasadzie na jego brak. Zamawiałem piec z takim palcem ,płaciłem dodatkowo ale problem w tym że ja tam żadnego palca nie widzę. Jako że do końca nie wiem jak on wygląda proszę o potwierdzenie znawców że go tam nie ma i że zapłaciłem za coś czego nie dostałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario244 16.10.2017 23:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2017 Eh nie wiem jak wstawić zdjęcie więc chyba nie ma tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kroitz 17.10.2017 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2017 Mam wyjaśnienie dla Ciebie:) Palniki z palcem produkuje tylko Pellas- do niedawna palniki te montował Heiztechnik ale postanowili produkować własne. Tak więc nie ma i nie będzie palników Pellas w Heiztechnik - Red Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Seik 26.10.2017 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2017 Witam, Kolego mario244, nie znajdziesz w swoim palniku ślimaka z dodatkowym palcem, gdyż takich nie produkujemy.Tak jak napisał kolega Kroitz, palce na końcu ślimaka występują w palnikach firmy PELLAS.Jeżeli, tak jak piszesz, zakupiłeś palnik ze zgarniaczem szlaki, to w naszym przypadku wygląda on całkiem inaczej.Zgarniacz szlaki jest to element stalowy, usytuowany na dnie komory paleniskowej, poniżej wylotu pelletu i posiada dodatkowy, niezależny napęd i zasilanie.Element ten przeznaczony jest do wysuwania szlaki poza komorę paleniskową.Oczywiście wymaga on odpowiedniego ustawienia, polegającego na wpisaniu odpowiedniego czasu jego pracy (czasu wysuwania jednoznacznego z wielkością jego wysunięcia, maksymalnie 10 cm) i częstotliwości, w uzależnieniu od jakości spalanego paliwa.nasze rozwiązanie jest jedynym skutecznym do usuwania szlaki z komory paleniskowej, czego nie da się powiedzieć o obracającym się palcu przyspawanym do ślimaka wewnętrznego lub nawet do obracającej się komory paleniskowej. Z poważaniemSerwis Heiztechnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts