Fornal89 17.10.2017 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2017 Witam, jestem zmuszony ułożyć kilka płytek w miejscu gdzie będzie zasobnik wody w kotłowni. Wylewka ma 3 tygodnie, robiona mixokretem. Nie ma tam żadnej podłogówki. Trzeba gruntować czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tkaczor123 18.10.2017 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2017 Ja bym nie gruntował, może ktoś inny się jeszcze wypowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag2a 18.10.2017 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2017 Bez gruntownia nie ma płytkowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ekspert FAST 23.10.2017 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2017 Witam,Jeżeli podłoże jest nośne, bez jakichkolwiek zanieczyszczeń, pyłów itp to możesz pominąć gruntowanie. Oczywiście są różnego rodzaju grunty, jedne wzmacniają podłoże, inne wyrównują nasiąkliwość, nie mniej jednak w tym przypadku zakładam, że wylewka jest mocna i nośna. Problemem może byc jej wiek 3 tygodnie, nie mniej jednak dla tych kilku płytek nie powinno mieć znaczenia. PozdrawiamAdam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 23.10.2017 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2017 Wszyscy producenci klejów , nakazują wręcz gruntowanie przed płytkowaniem . Nie ma więc wątpliwości - bezwzględnie gruntować . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tkaczor123 24.10.2017 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2017 Wszyscy producenci klejów , nakazują wręcz gruntowanie przed płytkowaniem . Nie ma więc wątpliwości - bezwzględnie gruntować . Wylewka jest dość młoda, nie ma na niej pyłów więc jaki sens jest gruntować??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piasus 25.10.2017 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2017 mam ten sam problem tylko że na wylewce anhydrytowej i ogrzewaniu podłogowym ?? Wylewka robiona 10 dni temu ?? Mogę położyć płytki? Gruntować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts