dawidl 17.10.2017 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2017 Witam, Poszukuję namiary/nazwę/typ lub jakąkolwiek inną informację dotyczącą powyższego dwuteownika. Niestety nie jestem w stanie określić, ani znaleźć rodzaju jaki to może być dwuteownik. Co wiem? - walcowany - dolna stopa ok.9cm - górna stopa ok. 5cm - wysokość - ok. 15cm Funkcja jaką pełni w pewnym starym obiekcie gospodarczym to konstrukcja stropu nad parterem (wypełnienie z betonu). Być może ktoś się z tym spotkał i wie jaki to dwuteownik. Nie jest tutaj powiedziane, że koniecznie jest typowo stropowym elementem, a jedynie to że ktoś go do tego zadania użył. Dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mateo_krk 17.10.2017 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2017 Mi to wygląda na szynę od jakiejś kolejki wąskotorowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 17.10.2017 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2017 Wysokością pasuje na szynę S49.. a reszta pasuje na szynę S24.. ona ma 115mm wysokości.. no ale Kolega napisał 15cm..15 cm ma S49, ale nie pasuje cała reszta.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej733 17.10.2017 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2017 To jest pewnie szyna z obciętą stopką (w jakim celu nie wiem, ale po pijaku to różne pomysły są) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 17.10.2017 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2017 Miałem kiedyś podobną tzn kawałek tzw tregry ale ta ze zdjęcia nie bardzo pasuje. Wygląda bardziej na szynę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 17.10.2017 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2017 Funkcja jaką pełni w pewnym starym obiekcie gospodarczym to konstrukcja stropu nad parterem (wypełnienie z betonu). Jesteś pewny ze wypełnienie jest z betonu? W tych konstrukcjach było z cegły zalewanej betonem. W zależności od typu stropu cegły leżały lub stały (były układy mieszane) pomiędzy cegły w spoinie były wkładane płaskowniki typu bednarka. Całość to strop Kleina. Z betonem nie spotkałem się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawidl 18.10.2017 11:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2017 Dziękuję za odpowiedzi. Faktycznie doszedłem wczoraj do tego, że to szyna, będzie to szyna S24. Powyżej wkradła mi się literówka... wysokość 12 miało być, więc wszystko pasuje. Dziękuję za pomoc. Jajmar, nie jestem pewien, odkrywki nie robiłem. Bardzo możliwe, że jest jak mówisz. Wizualnie widoczny jest tylko beton, na górze i na dole. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej733 18.10.2017 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2017 betonowe też są u moich rodziców tak jest (jeszcze jako gówniak pamiętam jak meselkiem druty pomiędzy te szyny cięto) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawidl 18.10.2017 12:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2017 Oczywiście, spotykałem się już zarówno z jedną jak i drugą technologią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts