bibi92 17.10.2017 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2017 (edytowane) Witam wszystkich jestem tu nowy. Mam nadzieje że wybrałem dobry dział.Jako że za 3 tygodnie zostanę ojcem, remontuję 2 pokoje.Mam krzywy sufit, chciałbym go wyrównać szpachlą. Sufit był wcześniej malowany emulsją. Która całkiem się dobrze trzyma.Mam zakupiony grunt Meister Herqules 10% - emulsja gruntująca. Wcześniej gruntowałem nim ściany w drugim pokoju po zdrapaniu szpachelką farby do gładzi, zanim będę nakładać nową szpachlę.Czy ten sam grunt nada się do gruntowania sufitu pomalowanego emulsją w drugim pokoju zanim położę gładź?? Czy raczej starą warstwę też muszę usunąć. Edytowane 17 Października 2017 przez bibi92 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 31.10.2017 00:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2017 Szanowny Panie, jeśli stare wymalowanie jest w dobrym stanie, to polecam go delikatnie przeszlifować papierem ściernym, a następnie odpylić. Kolejny krok to gruntowanie podłoża, a w dalszej kolejności nałożenie gładzi, zgodnie z zaleceniami jej producenta. Polecam użycie gotowej gładzi szpachlowej ACRYL-PUTZ® FS 20 FINISZ. Po wyschnięciu należy ją przeszlifować, dokładnie odpylić i pokryć jeszcze cienką warstwą gruntu. Do malowania nawierzchniowego rekomenduję zastosowanie farby Śnieżka Barwy Natury lub Śnieżka Satynowa. Pozdrawiam serdecznie,E-rzecznik FFiL Śnieżka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts