krakow2000 17.10.2017 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2017 WitamNie wiem jak profesjonalnie się nazywa ta rączka co zamyka/otwiera przepływ bo uległa "awarii" i muszę radzić sobie kleszczykami. Chciałem wymienić na taką okrągłą (może będzie wytrzymalsza) a nie wajchę ale nie wiem czego szukać, jak to się nazywa. Ktoś może pomóc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 17.10.2017 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2017 To masz pokrętło czy ramię ? lepiej wymienić cały nowy zawór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 17.10.2017 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2017 Potrzebujesz właśnie pokrętła zaworu. Może być ciężko kupić samo pokrętło (ewentualnie używane u hydraulika, na złomie itp), ale bez problemu dostaniesz głowicę zaworu z pokrętłem, np: Z tym ,że występują różne typy - weź ze sobą uszkodzoną "wajchę" do sklepu (kwestia gniazda). Ewentualnie, jeśli to "wajcha" od zaworu kulowego: to możesz ją zamienić na wersję "skrzydełkową": Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krakow2000 18.10.2017 10:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2017 Dzięki za info. Wymiana całego zaworu to robota, ja jestem niezwykle leniwy i łatwiej było by mi wymienić samą rączkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts