problematyczny 18.10.2017 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2017 Nie znalazłem na forum podobnego wątku. Czy jest tu ktoś kto samodzielnie zbudował i zainstalował przydomową oczyszczalnię ścieków? Bez udziału firmy, ekipy. Od pierwszego wbicia łopaty w ziemię po wpuszczenie bakterii do muszli wc, z gotowych elementów lub składaną. A może ktoś sam skonstruował takową z innych elementów zmodyfikował i mógłby się podzielić doświadczeniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_1* 18.10.2017 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2017 Nie wiem o jakies mówisz ale jak takiej gotowej ok 2 tys zł kompletną to tak sam taką robiłem od podstaw , koparkowy skasował 220zł za wykopanie pod zbiornik oraz dwa rowy 16 metrów długie i 1 metr głębokie , na dno poszedł piasek nie wiem po co potem żwir ten najgrubszy na to poszły rury i znów żwir ok 20cm na to wszystko geowłuknina aby nie zamulało od deszczów żwiru i znów koparkowy zasypał rowy wyrównał a przy okazji wyładował z tira 170m2 dachówki i skasował 200zł , działa to już trzy lata i oby jeszcze z dwa bo grunt mam nieciekawy taka jak by glina , mają robić kanalizację gminną więc liczę że dotrwa do końca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
problematyczny 18.10.2017 17:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2017 (edytowane) Tak, o takie coś pytam. Rozumiem że masz oczyszczalnię drenażową, więc gmina wydała zezwolenie na instalację pomimo ze próbek "oczyszczonych" ścieków w tym wypadku nie ma jak pobrać. Sam też wybrałeś miejsce instalacji osadnika i kopania rowów, czy może wykonywałeś wcześniej test perkolacyjny żeby wiedzieć ile i jakie długie je wykopać? Sam dobierałeś oczyszczalnię czy firma Ci polecała konkretny model? Dzięki za odp. Edytowane 18 Października 2017 przez problematyczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_1* 18.10.2017 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2017 Wszystko sam na łebka robiłem , wybrałem za ok 2 tys zł kompletne bo nie będę kasy wywalał skoro mają robić kanalizę gminną ba miejsce sam wybrałem i nigdzie o nic nie pytałem , musiałem mieć to zrobiłem tak jak 90% ludków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 22.10.2017 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2017 "Od pierwszego wbicia łopaty w ziemię po wpuszczenie bakterii do muszli wc"Zbiornik gotowy kupiłem, reszta samoróba.Funkcjonuje (odpukać) ósmy rok bez obsługowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts