lessmian 19.10.2017 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2017 Witam,niedawno kupiłem mieszkanie i po wyburzeniu ściany działowej okazało się, że tynk na suficie w kuchni ma inną grubość niż w salonie. Tynki są gipsowe a różnica wynosi ok. 5-10mm (ciężko mi w tej chwili określić dokładnie; jutro będę na miejscu to zmierzę), więc uskok jest spory i widoczny. Co mogę z tym zrobić? Mogę położyć drugą warstwę tynku gipsowego na już istniejący aby zniwelować różnicę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 31.10.2017 00:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2017 Szanowny Panie, jeśli kupił Pan mieszkanie od dewelopera, to opisany problem należy mu zgłosić i żądać przywrócenia jednolitej grubości tynków (chyba, że pierwotne założenia były inne). W przypadku, gdy mieszkanie nabył Pan na rynku wtórnym, można wyrównać sufit nakładając kolejną warstwę tynku, nakładając produkt zgodnie z zaleceniami jego producenta i dbając o to, by podłoże było odpowiednio przygotowane (oczyszczone, zagruntowane). Może Pan również wykorzystać gładź szpachlową ACRYL-PUTZ® ST10 START ¬– nie wykazuje ona skurczu, nie pęka nawet przy grubych warstwach i łatwo się szlifuje. Pozdrawiam serdecznie,E-rzecznik FFiL Śnieżka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts