Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Membrana dachowa - polipropylen czy poliuretan

michal000

Recommended Posts

Oo ten lemar mambrana to nawet mam rolkę. Kupiłem pod murłatę/ ściany działowe i cieśla mowił, ze to bardzo dobra papa. Faktycznie ciężko ją przedrzeć :) wydawało mi sie, ze ona jest na welonie szklanym bo takie ma włókna..

Właśnie w tej chwili szwagier mi napisal sms, ze tą samą papę kładł a pamiętam jak ją chwalił.

Już chciałem kupić to co miałem wcześniej, swispor czarna mamba SBS PLUS PYE PV250 S40 cena podobna a papa duzo grubsza ale jednak tą mambe da się podrzeć w rękach. Ewentualnie polował bym na icopala: ICOPAL EXTRADACH BAZA PYE PV250 S4,0 SZYBKI PROFIL SBS ale tam juz cena dwch pierwszych +10zł (tzn ta z 12letnią gwarancja ok 16 zł a druga niby ta sama ale gwarancja mniejsza i cena znacznie niższa).

Pozdrawiam

Karol

A o jakiej grubosci mowimy, 2mm? Bo lemar ma 3'membrany (widzialem na stronie www) i te "lepsze" niby nie były przeznaczone na deskowanie. Jesli o ksztalt domu pytaleś mnie to zerknij do mojego dziennika (link w podpisie), na przewiń na koniec i tam jest jakieś nieco starsze zdjęcie. Jutro ciesle biją deskami no i papa. W lokalnym skladzie lemar xs jest za 105zl/15mb. Zamierzam kupić jutro paletę.

Pozdrawiam

Karol

• 2 weeks później...
Zakładając, że jednak położę na deski pape, jaką wybrać? O ile dobrze pamiętam to najlepiej na włókninie poliestrowej (nie na welonie szklanym), podkładowa, może być termozgrzewalna ale nie musi. No i tak intuicja podpowiada, aby byl tam sbs. Jakiś konkretny model, ktory kosztuje do 10zl/mkw?

Spotkałem w krótkim czasie, w lokalnych składach budowlanych (a są małe) dwie papy, ktore zwały si "membrana" jedna to byl werner i bylo to coś mega cienkie i słabe, druga jakaś nieznana mi marka, rolka 15mb za 103zł i na prawdę mocna ale bez sbs no i wyglądała na wzmacniana welonem szklanym.

Pozdrawiam

Karol

'Od ręki' kupisz MIDA RoofFIX w granicach 6,50 bez dostawy.

Jak możesz zaczekać to Docke D-Basis Comfort 5,45 loko Wwa.