Wojtek24 17.09.2004 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2004 Chciałbym wykonać samopoziomującą wylewkę na podłodze z desek.Deski są nowe nie malowane.Dom jest stary,stropy drewniane.Belki nośne na które nabiłem deski są nierówne i na całym stropie wystąpiły tzw.fale,chciałbym to zniwelować właśnie samopoziomującą masą o gr. do 10mm np.TERPLAN,gdyż w przyszłości chcę położyć na to panele podłogowe.Nigdy wcześniej tego nie robiłem,więc niewiem jakie są zasady wykonywania tego,np czy gruntować deski,dawać siatkę zbrojeniową itp.Proszę o pomoc.I z góry za wszystkie rady dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preev 17.09.2004 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2004 http://dom.wp.pl/6777_1165.htm pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr01 24.09.2004 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2004 cześćzrobiłem coś takiego w kuchni tzn najpierw zagruntowałem deski specjalnym gruntem i połozyłem siatke zbrojeniowąpotem wylewałem, ale dałem d... i wyszło nierówno bo samopoziomującej wylewce trzeba pomóc, najlepiej tzw jeżem, czyli wałkiem z kolcami i wylewać najlepiej metoda ciągłą, czyli bez przerwy, a jak z przerwami to trzeba podzielić podłoge na sekcje przy pomocy listew. zmierz też dobrze dołki i pagórki, bo ja popłynąłem finansowo jak sie okazało, że w paru miejscach nierówność pochłonęła więcej wylewki niż sie spodziewałem.PozdrowieniaPiotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts