Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Defro duo 25kw rocznik 2010

stjopi

Recommended Posts

Dzień dobry,

Zwracam się z prośbą do użytkowników rocznika 2010. Po 7 latach przyszedł czas na mały remont. Mam jednak problemy z zakupem odpowiednich części zamiennych.

Potrzebuje i nie wiem o co pytać:

1. Kolano podajnika - jakie - stalowe czy żeliwne

2. Koronka podajnika

3. Ślimak - jaka długość

Jeżeli macie jakieś rady dotyczące wymiany tych podzespołów, które ułatwią mi ich przeprowadzenie to z chęcią się z nimi zapoznam.

• 5 weeks później...
Dzień dobry,

Zwracam się z prośbą do użytkowników rocznika 2010. Po 7 latach przyszedł czas na mały remont. Mam jednak problemy z zakupem odpowiednich części zamiennych.

Potrzebuje i nie wiem o co pytać:

1. Kolano podajnika - jakie - stalowe czy żeliwne

2. Koronka podajnika

3. Ślimak - jaka długość

Jeżeli macie jakieś rady dotyczące wymiany tych podzespołów, które ułatwią mi ich przeprowadzenie to z chęcią się z nimi zapoznam.

Witaj, napisz zapytanie o części na stronie defro.pl. Serwisant powinien odpowiedzieć jakie części potrzebujesz. Pozdrawiam

Jak w serwisie Defro kupisz kolano, ślimak i koronkę - to za tą kasę kupisz kompletny palnik z podajnikiem ( bez silnika, motoreduktora i wiatraka ) np. Pancerpola albo Ewmar Ness. Przełożysz motoreduktor i wiatrak i masz nówkę sztukę nieśmiganą, A tak - to za chwilę jeszcze i rura Ci pewnie dojdzie ( skoro już zeżarło kolano ). Defro lubuje się w takich mykach. Np. ślimak zrobi 4 cm dłuższy niż typowy dla palnika 25 kW - i goli później za zwykłą stalówkę taką kasę, że można by kajnerówkę typową kupić.