preev 17.09.2004 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2004 witam mam kocioł Termet MiniMax 2-f podłączony, od miesiąca grzeję nim wodę użytkową i teraz chcę go na jakiś czas odpiąć (remont łazienki) i postawić w pudełku czy nic mu sie nie stanie jak się go teraz osuszy na jakiś miesiąc ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek 18.09.2004 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2004 Witam. To chyba dość proste urządzenie i jeśli nie będziesz nim rzucał a brygada remontująca nie ędzie go kopała to nic mu nie będzie. A jakich uszkodzeń obawiałeś się zadając pytanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preev 18.09.2004 15:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2004 głównie to mi chodzi o kamień (czytałem na forum, że nie powinno się często wymieniać wody w układzie CO, żeby się nie zakamienił) jeżeli ten kocioł jest prosto wykonany to Ty go chyba nie widziałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek 18.09.2004 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2004 głównie to mi chodzi o kamień (czytałem na forum, że nie powinno się często wymieniać wody w układzie CO, żeby się nie zakamienił) jeżeli ten kocioł jest prosto wykonany to Ty go chyba nie widziałeś No nie, przecież układ wodny jest jaki jest a reszta to kabelki No i chyba nie musisz spuszczać wody z całego zładu CO ? Jest odcięcie kociołka ? Wtedy wymieniasz tylko taką ilość jaka jest w kotle, odpowietrzasz instalację i .... finał. A co do częstości wymiany tomasz w 150% rację. Pozdrawiam. PS. Widziałem go ....... na stronie Termetu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preev 18.09.2004 16:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2004 jest odcięcie kociołka zgodnie z normą a brygada remontująca (czyli ja ) nie będzie go kopała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek 18.09.2004 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2004 A jak go będziesz zakładał to spróbuj odpowietrzyć tylko sam kociołek przed otwarciem zaworów obiegowych - nie wiem jaki masz układ ale można to zrobić napełniając "od tyłu" i robiąc małą nieszczelność na przeciwległym połączeniu przy otwartym zaworku dopełniającym. Wtedy wymienisz w instalacji tylko tyle wody co w kociołku. Tylko nie zalej ...... kabelków Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts