belliash 21.10.2017 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2017 Czesc wszystkim, Szukam gotowej gladzi polimerowej, ktora chcialbym nalozyc na wszystkie sciany pod malowanie.Niestety dostepnych produktow jest tak duzo, ze ciezko sie zdecydowac na cokolwiek.Wstepnie rozwazam Knauf Goldband lub Rotband (roznica w cenie 1zl na wiadrze). Co lepsze? Co polecicie? Zalezy mi na gotowym produkcie - nie mam czasu na rozrabianie, a gladz chcialem polozyc po pracy.Czym tak właściwie różnią się od siebie te dwie gładzie? Ktoś ich próbował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 21.10.2017 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2017 Rotband ma więcej polimerów i jest bardziej elastyczna, tak jest w opisie producenta. Ja dziś kupiłem właśnie rotbanda. jeszcze nie wiem jak się kładzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belliash 22.10.2017 14:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2017 Chetnie poczekam i zobacze jakie beda Twoje odczucia z ta wlasnie gladzia, Slawko123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 22.10.2017 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2017 to trochę poczekasz, bo nie wcześniej jak pod koniec przyszłego tygodnia będę kładł. niestety nie mam porównania, bo to moja pierwsza robota tego typu i to na dodatek na suficie i ok 5m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belliash 25.10.2017 11:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2017 Kupiłem w Castoramie i wypróbowałem Goldbanda... takie małe wiaderko 3kg, żeby położyć na klatce przed malowaniem po wymianie drzwi wejściowych. Szczerze? Jestem troche rozczarowany, ale nie wiem czy to wina produktu, czy moja. Do rzeczy: Z wierzchu masa była twardsza niż na spodzie. Ciężko było ją wymieszać, szpachelka wyginała mi się w literę C - myślałem że ją złamie a nie wymieszam. W końcu udało się, wymieszałem, konsystencja miekkiego masla. Przy paca robily sie takie jakby warstwy, cos jak na rysunku poniżej: http://lh3.ggpht.com/_83tmosUe46o/S4q_L0n9HvI/AAAAAAAADCg/X4YkL4OiQTg/s720/IMG_3203.JPG Czy to ja robie coś nie tak, czy trafiłem na taki produkt? BTW: W Castoramie kupiłem też przy okazji 5kg wiaderko Smig C-50 (zbrojonej masy do plyt g/k). Pierwszy raz kupilem Smiga w Castoramie, do tej pory bralem w OBI. Ten z Castoramy też jest twardszy, zawiera grudki ... dla porównania tego z OBI nie musiałem nawet mieszać i nakladając szpachelka uzyskiwałem niemal idealnie równą powierzchnie - co więcej wyglądała lepiej niż ta gładź. Co d otego fragmentu ściany pod progiem który zrobiłem Goldbandem - myśle ze poczekam az wyschnie, przetre papierem sciernym i ew przeszpachluje jeszcze raz Rotbandem z OBI... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 31.10.2017 00:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2017 Szanowny Panie, jeśli zależy Panu na wysokiej jakości, gotowej do użycia gładzi, polecam zastosowanie gładzi ACRYL-PUTZ® FS 20 FINISZ. Po wyschnięciu wyjątkowo łatwo się szlifuje, zachowując bardzo dobre parametry wytrzymałościowe. Pozostawia śnieżnobiałe i idealnie gładkie do malowania powierzchnie. Po wyschnięciu gładź należy przeszlifować i dokładnie odpylić, a następnie pokryć jeszcze cienką warstwą gruntu. Pozdrawiam serdecznie,E-rzecznik FFiL Śnieżka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belliash 31.10.2017 07:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2017 @E-Rzecznik Śnieżka: Jaki grunt proponujesz polozyc na gladz? Ze swojej strony dodam jeszcze tylko, ze kupilem w OBI wiaderko 3kg Rotbanda i konsystencja calej masy byla jednolita i nie wymagala mieszania. Nakladalo sie go dosc trudno, ale efekt jest zadowalajacy. Szlifowalo sie go bardzo latwo siatka scierna 220. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts