Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Sprostujcie artykuł Ściany zewnętrzne 09/2004

Sergey

Recommended Posts

Murator proponuję 85 zł betonu komórkowego 600 18x24 na 1 m2 ściany? Prywatny import ze Stanów? Faktyczna cena to 40 zł(6.5błoczków x 5.45 zł + zaprawa)

Murator proponuję 85 zł na Ocieplenie styropianem 13 cm? To jakas głupota.

Systemowe ocieplenie to maks 30 zł na m2 + 13 cm styro = 22 zł Mamy 52 zł - GORA.

35 zl za wymurowanie 1 m2 ściany według Muratora? No, dla Wawy to może i tak, chociaż nie jestem pewien.

Teraz najlepsze!

Robocizna za 1 m2 ocieplienia wynosi według Muratora

140 zł. STO CZTERYDZIEŚCI za M2.

Aktualna cena dla Warszawy to 25-35 zl.

Panowie, o co wam chodziło z tym artykułem? Dla czego podane liczby nie pasują do życia?

Witam!

Strasznie się cieszę, że to napisałeś. Jeszcze nie jestem na etapie budowy ścian, ale jak wyliczyłam koszt ścian w moim projekcie wg cen Muratora, to się lekko załamałam. W poprzednim numerze był koszt budowy dachu i jak dodałam jedno do drugiego to zaczęłam przeglądać ogłoszenia o sprzedaży mieszkań i .... też za chwilę miałam dosyć. :o

Pozdrowienia

Teraz najlepsze!

Robocizna za 1 m2 ocieplienia wynosi według Muratora

140 zł. STO CZTERYDZIEŚCI za M2.

Aktualna cena dla Warszawy to 25-35 zl.

Panowie, o co wam chodziło z tym artykułem? Dla czego podane liczby nie pasują do życia?

140 to nawet z materiałem nie może wyjść, chyba, że siding z kewlaru się jeszcze robi.

Z chęcią poznam podstawy wyliczeń sztandarowego pisma nas, prywatnych budowniczych

• 2 weeks później...