Sergey 17.09.2004 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2004 Murator proponuję 85 zł betonu komórkowego 600 18x24 na 1 m2 ściany? Prywatny import ze Stanów? Faktyczna cena to 40 zł(6.5błoczków x 5.45 zł + zaprawa) Murator proponuję 85 zł na Ocieplenie styropianem 13 cm? To jakas głupota.Systemowe ocieplenie to maks 30 zł na m2 + 13 cm styro = 22 zł Mamy 52 zł - GORA. 35 zl za wymurowanie 1 m2 ściany według Muratora? No, dla Wawy to może i tak, chociaż nie jestem pewien. Teraz najlepsze!Robocizna za 1 m2 ocieplienia wynosi według Muratora140 zł. STO CZTERYDZIEŚCI za M2.Aktualna cena dla Warszawy to 25-35 zl. Panowie, o co wam chodziło z tym artykułem? Dla czego podane liczby nie pasują do życia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
telesforek 21.09.2004 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2004 Witam! Strasznie się cieszę, że to napisałeś. Jeszcze nie jestem na etapie budowy ścian, ale jak wyliczyłam koszt ścian w moim projekcie wg cen Muratora, to się lekko załamałam. W poprzednim numerze był koszt budowy dachu i jak dodałam jedno do drugiego to zaczęłam przeglądać ogłoszenia o sprzedaży mieszkań i .... też za chwilę miałam dosyć. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bard13 21.09.2004 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2004 Teraz najlepsze! Robocizna za 1 m2 ocieplienia wynosi według Muratora 140 zł. STO CZTERYDZIEŚCI za M2. Aktualna cena dla Warszawy to 25-35 zl. Panowie, o co wam chodziło z tym artykułem? Dla czego podane liczby nie pasują do życia? 140 to nawet z materiałem nie może wyjść, chyba, że siding z kewlaru się jeszcze robi. Z chęcią poznam podstawy wyliczeń sztandarowego pisma nas, prywatnych budowniczych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.10.2004 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2004 Z chęcią poznam podstawy wyliczeń sztandarowego pisma nas, prywatnych budowniczych poznam ... równie chętnie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts