gringobomber 23.10.2017 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2017 Cześć, chce zdjąć grzejnik łazienkowy. Chciałbym się upewnić zanim wezmę się do roboty. Odkręcam osłonę (1) i imbusem dokręcam na maksa w prawo żeby zakręcić odpływ wody. Po zdjęciu głowicy (2) nałożyłem plastikową nakładkę dzięki której dokręciłem na maksa w prawo. Czy coś jeszcze muszę zrobić zanim zdejmę grzejnik?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek88 23.10.2017 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2017 (edytowane) Zawór powrotny ten z lewej (1) zakręcasz imbusem. Drugi zawór dokręcasz nawet termostatem tzn. ustawiasz na pozycje 1, jeżeli temperatura w pomieszczeniu nie jest za niska to nic nie powinno puszczać na tej pozycji najmniejszej i nie trzeba Ci plastikowego korka. Jak zakręcisz oba zawory, weź kluczyk do odpowietrzania, popuść odpowietrznik żeby zeszło ciśnienie, potem bierzesz klucz, podkładasz pod np. zawór powrotny miskę i spuszczasz te 3-5 litrów wody to masz w tym grzejniku, pamiętaj żeby odpowietrznik miec ciagle odkrecony to Ci woda szybciej zleci. Jezeli w pomieszczeniu jest chłodno, to koniecznie trzeba wkręcić też korek w zawór termostatyczny - w miejsce w którym jest grzejnik złapany czyli tzw śrubunek, bo One maja taka funkcje, ze pomimo ze ustawisz na 1, to jest cos takiego jak sniezynka i zawor jak wyczuje ze temperatura spadla sporo ponizej pewnej granicy to popusci i Ci zaleje. Trzeba by korek z gwintem WEWNĘTRZYM kupic i na ten gwint na termostacie narkecic. Edytowane 23 Października 2017 przez Krzysiek88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gringobomber 23.10.2017 18:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2017 Z odkręceniem odpowietrznika wiedziałem, ale z termostatem i korkiem z gwintem wewnętrznym, to super porada. Dzięki wielki KRZYSIEK88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts