newyork 23.10.2017 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2017 Mam od jakiegoś czasu kabinę prysznicową z niskim brodzikiem. Mycie głowy nie jest już takie łatwe jak nad wanną. Myjąc włosy nachylając się do kabiny, zawsze zaleję pół łazienki. Nad zlewozmywakiem nie mogę myć włosów, bo jest za mało miejsca na wsadzenie jej tam. Wpadłem na pomysł żeby zastosować rozwiązanie - bateria z rączką bidetową. To jednak droższa sprawa (300zł) tym bardziej że wymieniłem niedawno baterię w umywalce na nową ... https://www.castorama.pl/produkty/wykonczenie/armatura-lazienkowa/baterie/umywalkowe/bateria-umywalkowa-cooke-lewis-edip.html Jest taka możliwość,że dokupię rączkę bidetową i jakoś połączę ją rozdzielaczem przy wężykach wkręcanych na rury w ścianie ? To ta droższa opcja, a chciał bym samą rączkę i jakiś pomysł na wykonanie tego : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 24.10.2017 05:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2017 Hmm, a nie prościej wpakować się w całości pod prysznic i wtedy umyć włosy ? Tym bardziej że takie nachylanie strasznie rozwala kręgosłup, powstają tam ogromne ciśnienia ściskające dyski w dolnych partiach kręgosłupa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
newyork 24.10.2017 16:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2017 Prysznic wieczorem,rano za kilka godzin znowu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek88 24.10.2017 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2017 nie wiem czy chodzi Ci o to zeby zamiast sitka w tej bateri wkrecic przewód sluchawki po prostui na stale? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
newyork 24.10.2017 20:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2017 Nie.Chciał bym przy przyłączu, tam gdzie masz kurki w ścianie, dać jakiś rozdzielacz i dodatkowo podpiąć taką "słuchawkę" prysznicową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 25.10.2017 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2017 Prysznic wieczorem,rano za kilka godzin znowu ? A co w tym złego ? Wody zużyjesz dokładnie tyle samo, czasu też. O zaoszczędzonym kręgosłupie już pisałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G.N. 25.10.2017 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2017 Też nie bardzo rozumiem w czym problem z prysznicem rano i wieczorem, IMHO to norma, ale jak widać tkwię w błędzie. Ale nie o tym wątek. Rozumiem że chcesz zainstalować gdzieś na blacie koło umywalki, drugą baterię umywalkową i do niej podpiąć słuchawkę prysznicową. Prościej byłoby z baterią prysznicową ale z kolei musiałbyś kombinować z wężykami podłączeniowymi, z taką jak pokazujesz też się powinno udać. Tam gdzie masz kurki w ścianie dajesz trójniki, do nich podpinasz wężyki od obu baterii, (potrzebne będą jeszcze nyple) i taśma do podwijania. Instalujesz sobie baterię na blacie, wykręcasz perlator, w jego miejsce wkręcasz kolejny nypel i do niego podpinasz wąż od słuchawki. Przy odrobinie szczęścia zgodzą ci się średnice gwintów, jeśli nie to jeszcze redukcja i to wszystko. W sumie potrzebujesz dwa trójniki 5 nypli i być może jedną redukcję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek88 25.10.2017 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2017 G.N niby dobrze pisze, ale to powstanie takie dziwadło, że hej, no ale prościej się nie da : ) Jedynie co to w baterii tam gdzie przychodzi perlator gwint może być jakiś "gęstszy" i ten nypel może się nie chcieć wkręcić, ale z chromowanym nie powinno być problemu. Nie kombinuj bo i tak pewnie polecisz po to do castoramy albo obi zamiast do sprawdzonego sanitarnego i przepłacisz za te pare kształtek jak za nowa baterie kupiono tanio w internecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts