Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kocioł gazowy jednofunkcyjny do domu powyżej 20kw

ms89

Recommended Posts

No własnie ze względu na serwis to najwięcej serwisantów jest z tych trzech firm które podałem, a opinie na internecie o tych markach jak zawsze podzielone. Są nawet takie sygnały przykładowo że jak kogoś stać na vaillanta to będzie płacił za serwis. I bądź tu mądry.

A co powiesz na Termet Gold Plus?

Edytowane przez Motce*

Witam potrzebuję kupić kocioł gazowy jednofunkcyjny do gazu ziemnego o mocy minimum 20kw, Mój obecny piec to termet-1 nie miałem z nim problemu przez ponad 15 lat, nie wiem jak teraz ta firma stara się wykonywać swoje piece ale patrząc z perspektywy czasu to kupiłbym go po raz drugi. Mój dom jest jednopiętrowy z poddaszem i piwnicą z czego w zimie grzeje tylko parter i pierwsze piętro oraz w piwnicy grzeje tylko garaż czyli powierzchnia grzewcza około 200m2. Grzanie w domu mam rozprowadzane przez grzejniki ścienne. Dom oczywiście jest ocieplony. Zależy mi na jak najniższych kosztach grzewczych. Proszę o propozycje kotłów, Pozdrawiam.

Witam,

Zachęcam do zapoznania się z ofertą kotłów gazowych z rodziny Logamax marki Buderus. W swojej ofercie posiadamy szeroki wybór kotłów kondensacyjnych o mocy powyżej 20kW. W sprawie doboru odpowiedniego typu oraz montażu kotła polecam kontakt z jednym z autoryzowanych instalatorów. Ich wyszukiwarkę można znaleźć na stronie http://www.buderus.pl. Możliwy jest również kontakt telefoniczny z autoryzowanym serwisem marki pod numerem infolinii: 801 777 008

W razie pytań pozostaję do dyspozycji.

Pozdrawiam,

Konsultant marki Buderus

Kocioł ma być ze sklepu stacjonarnego. Użyłem skrótu myślowego a chodziło mi o to, że nawet na necie nie ma a w moich okolicznych sklepach to już w ogóle.

A o co chodzi z tym że ma się psuć? Vaillanty Sauniery i Viessmany się psują?

Przepraszam jeśli Ciebie źle zrozumiałem pisałeś w poście , że jest powszechny dostęp do serwisu i do części to mnie skłoniło aby myśleć , że zakładasz ze będą się psuć .

Kotły Hovala montują tylko ich autoryzowani instalatorzy i serwis bo się orientowałem ja wybierałem kocioł dla Mamy.

Tak samo jak jedyny kocioł z firmy Beretta MySmart nie jest do kupienia możne je montować autoryzowany instalator albo serwisant. ( w Twojej okolicy tz w promieniu 25km jak szpykłem na stronę beretty jest ich ponad 30)

a o kotle pisałem MySmart w tym dziale Ogrzewanie

Domyślnie

Cytat Napisał Mikras Zobacz post

A masz jakieś doświadczenie z MySmart? Parametry skłaniają do zakupu, ale czy faktycznie to dobry kocioł?

Pytam w ten sposób, bo w necie praktycznie nie znalazłem żadnych opinii na jego temat.

Witam - mam pracuje u mojej Mamy a ja na komórce swojej wiem czy wszystko jest z nim ok (czy nic nie przestawiła)

W internecie nie pisze się o kotłach z którymi nie ma problemu.

Kocioł tak naprawdę nie jest do kupienia może go montować serwis . Z tego co mówił to lepszy od exclusive green i cena. Kotły beretty do deweloperów tyle kosztują (odliczając dodatki - WiFi ,regulator bezprzewodowy, wszystkie zawory pod kocioł.obudowę ok 2000zł)

Producent informuje mnie kiedy będzie przegląd i kto przyjedzie.

Pozdrawiam

Edytowane przez kaju

Spoko nic się nie stało.

Zacząłem przeglądać ofertę Hovala i jak się okazało przedstawicielem jest osoba mieszkająca w sąsiedniej wsi. Mam wstępne ceny za sam piec i jeśli cena jest adekwatna do jakości to jestem w stanie ponieść taki wydatek. Zobaczę jak wycenię wszystko co potrzebuje do kotłowni bo jeden kocioł ma naczynie przeponowe drugi znowu nie itp A sam dokładnie nie wiem co tam będzie potrzebne.

Sprawdzę jeszcze tego Mysmarta. Mówisz że sporo tańszy jak Hoval? A jakościowo?

Edytowane przez Motce*

Witam

Nie wiem którego Hovala Tobie wycenią poproś o kilka typów to chyba nic nie kosztuje.

jeśli UltraGas a MYSMART to inne zupełnie kotły

W moim przypadku chodziło tez o WiFI abym miał zdalną kontrolę nad kotłem.

Ale ja bym zadzwonił do paru serwisantów Beretty aby wycenili a co tam.

Pozdrawiam

Spoko nic się nie stało.

Zacząłem przeglądać ofertę Hovala i jak się okazało przedstawicielem jest osoba mieszkająca w sąsiedniej wsi. Mam wstępne ceny za sam piec i jeśli cena jest adekwatna do jakości to jestem w stanie ponieść taki wydatek. Zobaczę jak wycenię wszystko co potrzebuje do kotłowni bo jeden kocioł ma naczynie przeponowe drugi znowu nie itp A sam dokładnie nie wiem co tam będzie potrzebne.

Sprawdzę jeszcze tego Mysmarta. Mówisz że sporo tańszy jak Hoval? A jakościowo?

Edytowane przez kaju

Kolega ma Topgas z zasobnikiem już 11 rok i jest zadowolony zwłaszcza ze zużycia gazu i ponoć nigdy nic się nie działo.

Na początku sporo sam grzebał ale się oduczył po wezwaniu serwisanta który podłączył kompa i spytał kto przestawiał (podał datę i godzinę kiedy było poprzestawiane)

Pozdrawiam

No własnie ze względu na serwis to najwięcej serwisantów jest z tych trzech firm które podałem,

Witaj, warto wiedziec, że firma Viessmann uruchomiła usługę SERWIS 24! Profesjonalnie przygotowani konsultanci oraz doradcy techniczni są do Państwa dyspozycji przez 24 godziny, niezależnie od pory dnia i roku.

W przypadku, gdy konieczny okaże się przyjazd służb serwisowych, pracownicy Infolinii organizują ich przyjazd do Państwa w jak najkrótszym czasie.

Mapa partnerów serwisowych dostępna jest TUTAJ

Masz może pytania o któryś z produktów firmy Viessmann? Zainteresował Cię których z kotłów? Chętnie odpowiem na ewentualne pytania!