neket 24.10.2017 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2017 Właśnie ocieplany jest mój blok (wielka płyta). Usunięto wierzchnią warstwę płyt azbestowo-cementowych, pod spodem ukazała się wełna przykryta innymi płytami cementowymi bez azbestu. Podpowiedzcie mi może czy ma to sens, że teraz na stara izolacje przyklejany jest styropian? Obawiam się głównie wilgoci, która jest w wełnie. W narozach budynków widoczny był grzyb a wszelkie nie narażone na bezpośrednie słońce elementy pokryte mchem itp. Pogoda jest jaka jest, ścian nie osuszano tylko całość wilgoci zostanie zamknięta pod styropianem (20cm jakiś krajowy grafitowy). Jeśli przesadzam walcie wprost, nie znam się i dlatego proszę o opinie mądrzejszych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bt9 24.10.2017 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2017 Naprawde będą ci blok ocieplać tak grubym styropianem? Jestem w szoku A jeśli chodzi o tą wełnę to niestety nie pomogę ale wydaje mi się, że nie powinno się łączyć wełny ze styropianem w taki sposób bez względu na to czy zawilgocona czy nie. Ale to tylko moje domysły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 24.10.2017 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2017 To będzie tylko lepiej.. widzisz.. dałeś dobry przykład.. który nadaje się do innego wątku. Gdzie ktoś gloryfikował wełnę w ścianie 3W.Pod 20cm warstwą izolacji.. klejonej na grzebień.. nie będzie mowy o grzybie.. za ciepło będzie.. chyba że jak na złość w każdym mieszkaniu..będzie masa dziur - tzw mostków dyfuzyjnych ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KT_ 05.12.2017 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2017 Dodatkowe ocieplenie podniesie parametr przenikania ciepła dla ściany, więc podziała to na plus. Problemy z grzybem pojawiają się raczej tam, gdzie dochodzi do przemarzania ścian. Bardziej martwiące jest tylko to, czy ściana, którą Pan opisuje jest odpowiednio przygotowana pod ocieplenie. e-rzecznik Knauf Therm, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts